TOB geeft in Badhoevedorp vervolg aan goede serie

Door een eenvoudige zege op bezoek bij laagvlieger Pancratius is TOB in de zaterdag vierde klasse C gestegen naar de tweede plaats. In Badhoevedorp was de ploeg van Pieter van Netten met 1-5 te sterk voor Pancratius, waar Jordy Klein met drie treffers een hoofdrol vertolkte.

Voor het eerst dit seizoen kon TOB met een volledig fitte selectie aantreden. De Amsterdammers hadden in de openingsfase het balbezit, maar wisten niet gevaarlijk te worden. Na een kwartier spelen volgde de eerste goede aanval van de gasten, alleen miste topschutter Jordy Klein van dichtbij de bal. Halverwege de eerste helft was de wedstrijd binnen twee minuten beslist. Nadat Miguel Ghering in het strafschopgebied werd neergehaald, wees scheidsrechter De Groot naar de stip. De strafschop werd feilloos binnengeschoten door Jordy Klein. Al snel daarna verlengde Klein een vrije trap van Ilhan Eren tot een doelpunt: 0-2.

Pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft wist Pancratius gevaarlijk te worden. De snelle Pascal Brantenaar was echter niet koelbloedig genoeg oog-in-oog met doelman Jeffrey Janssens. Net terug uit de kleedkamers na de rust wist de thuisploeg wel terug in de wedstrijd te komen. Opnieuw was Raymann de TOB-verdediging te snel af, waarna hij keurig binnen schoot. Doelman Janssens zorgde ervoor dat Pancratius niet langszij kwam.

Aan de andere kant was het wel raak. Ghering wist de Badhoevedorpse doelman in te korte hoek te verrassen, waardoor TOB op 1-3 wist te komen. Na dit doelpunt was het over bij de thuisploeg en kreeg TOB genoeg mogelijkheden voor een hogere uitslag. Uiteindelijk wist Eren een goede wedstrijd te bekronen met een doelpunt en bepaalde Klein de eindstand op 1-5. Dankzij de overwinning is TOB gestegen naar de tweede plaats, met een beter doelsaldo dan NFC, op twee punten achter koploper DCG. Met nog twee duels tot de winterstop lijken die drie ploegen uit te gaan maken wie de eerste periode wint.