TOB klimt door winst op Wijk aan Zee naar vijfde plek

TOB heeft de goede serie een vervolg gegeven tegen Wijk aan Zee. De ploeg van Remco van Twiller won met 2-1, bleef voor de zesde wedstrijd op rij ongeslagen en klom naar de vijfde plek in de zaterdag vierde klasse B.

Op een erbarmelijk slecht veld, dat meer op het strand van IJmuiden leek dan op een voetbalveld, hadden de Amsterdammers nog iets goed te maken na de 3-1 nederlaag eerder dit seizoen. De terugwedstrijd kwam moeizaam op gang omdat beide ploegen niet volop de aanval zochten. Na een saai eerste kwartier ontvlamde het duel. Namens de bezoekers was Steven Kullman met twee goede mogelijkheden dicht bij een openingstreffer. Datzelfde liet TOB-spits Jordy Klein na.

Halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg loon naar werken. Een vrije trap van de van blessureleed teruggekeerde aanvoerder Khalil El Maghnaoui werd verkeerd beoordeeld door doelman Janson en verdween fraai in de verre hoek: 1-0. Wijk aan Zee zocht met de snelle aanvallers de gelijkmaker, alleen gingen inzetten van Jelle Schoo en Fabio Rodrigues Ferreira hoog over het Amsterdamse doel.

Direct na de rust voerde TOB de druk op voor een beslissende tweede treffer. Deze viel in de 54ste minuut. Uit een hoekschop van Jose Bebeto Ngeze tekende Nick Koch voor de 2-0. De gastheren lieten het hier niet bij zitten en wilden het duel helemaal beslissen. Hier hadden ze ook zeker de mogelijkheden voor. Tim van Horn en Klein lieten dit na, waarbij de spits zelfs na het missen van een kans met een zware enkelblessure moest afhaken.

Wijk aan Zee bleef in leven en probeerde met een slotoffensief de spanning helemaal terug te brengen. TOB liep steeds verder naar achteren en riep de problemen zo over zich af. Doelman Jeffrey Janssens hield zijn doel lange tijd schoon, totdat hij vijf minuten voor tijd alsnog moest capituleren. Geheel ongedekt kon invaller Lex Aardenburg de 2-1 binnen koppen. Hierdoor werd de slotfase nog onnodig spannend en kwam TOB zelfs heel goed weg toen Dorus Nijman diep in blessuretijd wild over schoot.

De Amsterdammers ontsnapten op die manier aan een late gelijkmaker. Met zestien punten uit de laatste zes wedstrijden blijft TOB goed meedoen in de strijd om een ticket voor de nacompetitie. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B.