TOB laat weinig heel van hekkensluiter DWS

Om de druk op koploper Buiksloot en nummer twee AC Amsterdam te kunnen blijven opvoeren, heeft TOB in de zaterdag vierde klasse B geen fout gemaakt tegen DWS. De ploeg van Pieter van Netten behaalde op bezoek bij de hekkensluiter zelfs de dubbele cijfers: 0-10.

In de openingsfase kregen beide goede mogelijkheid. Een schot van Sean Engeln ging rakelings langs het doel van DWS en aan de andere kant zocht Hatim Bensalah het doel te hoog. Vervolgens opende TOB binnen het kwartier de score. Nana Kwarteng ging door een dieptebal van Jesper Stam alleen op doelman Zakaria El Garbi af en maakte geen fout: 1-0. Robbin Kieft was na zeventien minuten met een kopbal dicht bij de 2-0, die een minuut later alsnog viel. Nu was Engeln koelbloedig voor het doel van de thuisploeg. Nog voor de rust werd het zelfs 0-3 door een raak afstandsschot van Tim van Horn. Het was aan El Garbi en de zwakke afwerking van TOB te danken dat het halverwege slechts 0-3 stond.

Met meer aanvalsdrang kwamen de gasten goed uit de kleedkamer. Een schot van invaller Lava Dollart werd gekeerd door El Garbi en een kopbal van Kieft ging rakelings over de kruising. Tien minuten na rust wist TOB in anderhalve minuut tijd de voorsprong van 0-3 uit te breiden naar 0-5. Beide keren was Engeln die niet zelfzuchtig en de bal afspeelde richting Dollart, welke koelbloedig binnen schoot. In een spaarzame counter schoot Ash Asafo-Adjaye de bal op de paal.

Een opmerkelijk afgekeurd doelpunt dor scheidsrechter Fanger – een prachtig schot van Dollart stuiterde via de kruising uit het doel – mocht de pret niet drukken voor de ploeg uit Oostzanerwerf. In de laatste twintig minuten werd de score immers nog verder opgevoerd. Jessey Bodemeijer vond Mike van de Berg bij de tweede paal, die de 0-6 binnen schoot. DWS had het allang opgegeven. Lava Dollart kon na een goede onderschepping zijn derde van de middag noteren (0-7) en Engeln bekroonde een goede actie met de 0-8. Uiteindelijk zorgden Bodemeijer, na een combinatie tussen Engeln en Dollart, en Van de Berg voor de 0-10 eindstand.

Door de tienklapper blijft de ploeg van Pieter van Netten op een derde plaats staan, in de achtervolging op Buiksloot en AC Amsterdam. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.