TOB pakt volle winst na knotsgek duel met Jong Hercules

Zaterdag vierdeklasser TOB is voor de derde week op rij ongeslagen gebleven. Tegen laagvlieger Jong Hercules maakte de ploeg van Remco van Twiller het zichzelf onnodig lastig. Dat de Amsterdammers nog met 5-3 zouden winnen, zag het er kort voor tijd niet naar uit.

Vooraf was de thuisploeg gewaarschuwd voor de op plaats elf bivakkerende opponent, die niet meer op de ploeg uit de heenwedstrijd leek. Na een afwachten begin waren de Beverwijkers als eerste gevaarlijk. TOB kwam goed weg toen Michael Boeschoten met twee katachtige reacties Eric Schweigmann en in de rebound Dennis van de Velde van het scoren afhield. Vier minuten later sloeg de thuisploeg ongenadig hard toe. Eerst speelde José Bebeto Ngeze zichzelf fraai vrij voor de 1-0, direct daarna leverde diezelfde Ngeze een hoekschop panklaar af op het hoofd van Michel Dol (2-0) en weer een minuut later maakte Mucahit Bayar oog-in-oog met doelman Arnoud Hondema geen fout: 3-0.

Zodoende leek het duel al vroegtijdig beslist, mede omdat TOB na de snelle 3-0 voorsprong op zoek ging naar meer treffers. Toen de Amsterdamse storm ging liggen, kregen ook de bezoekers de ruimte om aan aanvallen te denken. Vlak voor rust deed Jong Hercules iets terug. Op aangeven van Thomas Rijkenberg tekende Frank Janssen voor de 3-1, waarmee hij de Beverwijkers iets meer hoop gaf.

In tegenstelling tot eerdere wedstrijden dit seizoen, was TOB nu wel aan het begin van de tweede helft goed bij de les. Hoewel het niveau van het eerste halfuur niet meer kon worden aangetikt, namen de Amsterdammers het initiatief. Tim van Horn (vanaf vijf meter mis) en Ngeze (vrije schietkans) slaagden er niet in de wedstrijd op slot te gooien, terwijl Ngeze vlak daarna ook de paal trof. Daardoor kon Jong Hercules de aansluiting vinden. De vrijstaande Ruben Koper kopte bij de tweede paal de 3-2 binnen en Janssen bracht de gasten zelfs op gelijke hoogte: 3-3.

TOB leek een gewonnen wedstrijd alsnog weg te geven. Toch hervond de thuisploeg zich net op tijd. Na uitstekend voorbereidend werk van Jelle Braaksma herstelde Jordy Klein de voorsprong, waarna de van zwaar blessureleed teruggekeerde Kay van den Burg zeven minuten voor tijd de bevrijdende 5-3 tegen de touwen schoot.

De Amsterdammers, die op de zesde plek blijven staan, kunnen door de moeizame zege weer naar boven kijken. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B.