Dit is per 1 januari 2013 het nieuwe onderkomen van TOB

TOB toch naar Oostzanerwerf

Voetbalvereniging TOB, zaterdag derde klasse, speelt vanaf 1 januari 2013 toch op het vernieuwde sportpark Oostzanerwerf. Tijdens een druk bezochte Algemene Ledenvergadering stemden gisteren (dinsdag) de leden in met de verhuizing naar het complex van het opgeheven Sporting Noord. De deelraad Noord besloot vorig jaar het aantal sportparken in het stadsdeel te verminderen te investeren in de overgebleven sportparken. De verhuizing van TOB komt voor uit dit besluit.

Voorzitter Eric Konijn van TOB: “Verhuizen en achterlaten wat je hebt opgebouwd brengt altijd emoties met zich mee. Wij zijn blij dat onze leden toch hebben ingestemd met de verhuizing en we zien de toekomst op Oostzanerwerf dan ook zonnig tegemoet. Het stadsdeel heeft een extra kunstgrasveld aangelegd dat we dus veel intensiever kunnen gebruiken. Ook vertrouwen we er op dat de oude kantine (van Sporting Noord, red.) dusdanig wordt opgeknapt dat wij er ons snel thuis zullen voelen. Tevens hebben we daar genoeg ruimte om te groeien.”

Dit is per 1 januari 2013 het nieuwe onderkomen van TOB

Ook Kees Diepeveen, portefeuillehouder Sport en Ruimtelelijke Ordening van het stadsdeel Noord, is tevreden met het resultaat. Diepeveen: “Tot vorig jaar lagen te veel voetbalvelden er te vaak onbespeeld bij. De noodzaak tot samenwerking tussen de verschillende clubs drong zich dan ook op. Als dagelijks bestuur streven we naar sterkere voetbalverenigingen die samen spelen op kwalitatief goede accommodaties. Door mee te werken aan de verhuizing naar Oostzanerwerf geeft TOB hiervan een goed voorbeeld.”

Het stadsdeel en TOB hebben de gesloten overeenkomst omtrent de verhuizing vastgelegd  in een vaststellingsovereenkomst. Het stadsdeel zegt daarin toe dat het oude clubgebouw van Sporting Noord te renoveren en het pand daarna over te dragen aan TOB. Zo krijgt het pand onder meer een invalidenlift zoals door TOB was gewenst. Het hoofdveld krijgt tevens een kleine overdekte tribune. Het stadsdeel biedt TOB verder de hulp om de club communicatief te ondersteunen. In ruil voor dit alles draagt TOB haar huidige clubhuis op sportpark De Melkweg over aan het stadsdeel.

Begin januari zullen het stadsdeel en TOB de overgang feestelijke vieren met een Oliebollen toernooi.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)