Home / Algemeen / TOB verslaat Wartburgia met ruime cijfers

TOB verslaat Wartburgia met ruime cijfers

In Amsterdam-Noord heeft TOB het inhaalduel tegen Wartburgia zonder problemen winnend afgesloten. Na een 2-0 ruststand eindigde het duel in een 8-0 zege voor de thuisploeg. TOB staat op plek zes in de zaterdag vierde klasse D, Wartburgia blijf onderin bungelen.

Op de allereerste competitiedag kon de wedstrijd TOB-Wartburgia in de Vierde Klasse D niet gespeeld worden wegens de viering van het 90-jarig jubileum van Wartburgia. Afgelopen zaterdag werd het duel ingehaald in Amsterdam-Noord. Goalgetter Jordy Klein wist na een klein kwartier een geslepen steekpass van routinier Sean Engeln af te ronden. Niels Wartenbergh kon na dik een half uur met een verrassend afstandsschot de marge verdubbelen.

tob
In de tweede helft werd het een complete voetbaldemonstratie van de formatie van trainer Pieter van Netten. Het ontredderde Wartburgia werd van het kastje naar de muur gestuurd en mocht achteraf blij zijn dat TOB 8-0 genoeg vond. Tekenend voor de wedstrijdinstelling van Wartburgia was wel dat men bleef voetballen en er alles aan wilde doen om de eretreffer aan te laten tekenen.

tob1
TOB-goalie Jeffrey Janssens duldde zaterdag echter geen enkel pardon. De zes resterende blauwwitte doelpunten werd gescoord door Rob van ’t End (puike kopstoot), Jordy Klein vanaf 11 meter nadat uitblinker en aanvoerder Stellios Saridakis in het strafschopgebied werd neergehaald, Ruben Marzouk met een bekeken afstandsschot, wederom Jordy Klein, Jesper Stam én invaller Stefano ‘Traantje’ Veldwijk.

Verslag en foto’s Fred Stam