TOB weet dankzij vijf goals Donny Geel weer wat winnen is

Na een periode van zes nederlagen op rij is het zaterdag vierdeklasser TOB weer gelukt een wedstrijd te winnen. Tegen het laaggeklasseerde Hercules Zaandam kwam de ploeg van Remco van Twiller geen moment in de problemen. Spits Donny Geel nam liefst vijf treffers voor zijn rekening: 7-2.

Vrij snel kwam de thuisploeg erachter dat Hercules Zaandam zoveel ruimte weggaf, dat het voor TOB niet moeilijk was om regelmatig gevaarlijk te worden. Toch moest de openingstreffer uit een individuele actie komen. Donny Geel speelde in de tiende minuut zijn directe tegenstander uit om de bal vervolgens kiezelhard achter doelman Marcel Jordan te schieten: 1-0.

Daarmee was het verzet van de bezoekers al gebroken. TOB kon dit echter nog niet in doelpunten uitdrukken. Met dank aan de Zaandamse defensie kwamen de Amsterdammers vanuit het niets aan een tweede treffer. Een vreemde terugspeelbal bracht Geel oog-in-oog met de uitglijdende Jordan, waardoor de spits de 2-0 rustig in het lege doel kon lopen.

De tweede helft werd nooit meer een wedstrijd. TOB kreeg kans op kans en het was wachten op meer doelpunten. De 3-0 kwam uit een strafschop van aanvoerder Khalil El Maghnaoui. Omdat het duel eigenlijk al beslist was, ebde de concentratie even weg bij de thuisploeg. Hercules Zaandam-invaller Gyorgy Bouterse mocht hierdoor ongehinderd de eretreffer maken. Echt spannend werd het niet meer, want drie minuten later voltooide Geel zijn hattrick voor de 4-1.

Binnen het uur maakte Geel zelfs zijn vierde treffer van de middag. De koek was nog niet op voor de Amsterdammers. Jordan wist een vijfde van Geel te voorkomen, waarna Mucahit Bayar in de rebound alsnog de 6-1 maakte. De wedstrijd leek naar het eind te kabbelen, totdat het in de laatste acht minuten nog even ontbrandde. Jelle Braaksma liep onnodig tegen zijn tweede gele kaart aan en mocht alvast gaan douchen. Bouterse deed nog iets terug met de 6-2, waarna Geel met zijn vijfde de eindstand op 7-2 bepaalde.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB