TOB wil (nog) niet verhuizen

De voetbaltak van TOB wil nog niet verhuizen naar Sportpark Oostzanerwerf. Het stadsdeel Amsterdam-Noord wil dat de club Sportpark Melkweg per 1 januari 2013 inruilt voor het voormalige complex van Sporting Noord. Momenteel zijn er nog te grote verschillen tussen deelraad en voetbalclub.

Voorzitter Eric Konijn van TOB: “We hebben gisteren (maandag, red.) gesproken met wethouder Kees Diepeveen van het stadsdeel Noord. We liggen nog behoorlijk ver uit elkaar. Zij willen dat wij per 1 januari verhuizen naar Oostzanerwerf. Maar zo ver zijn we dus nog lang niet.”

Het stadsdeel Amsterdam Noord wil dat de voetbaltak van TOB, de korfbal, handbal en tennisafdeling van de club hoeven niet mee te verhuizen, midden in het seizoen verhuist naar de voormalige velden van Sporting Noord. Konijn: “Dat is natuurlijk absurd. Wij zien de noodzaak niet. Daarnaast is het ook niet te realiseren op zo’n korte termijn. Maandag zijn we met elkaar voor het eerst een beetje in detail getreden. Als we verhuizen willen we terug hebben wat we achterlaten.”

Zo wil TOB ondermeer een lift op het nieuwe complex en een tribune. “Dat hebben we nu ook dus daar houden we aan vast”.

Het stadsdeel heeft als schadeloosstelling 100.000 euro aangeboden aan de club. Waar dat bedrag op gebaseerd is, is TOB volkomen onduidelijk. Konijn: “Ze hebben onderzocht hoeveel het kost om ons huidige complex te renoveren en wat dat van Sporting Noord kost. Het verschil zou dan een ton zijn. Maar hoe dat tot stand is gekomen weet ik niet.”

Het stadsdeel is volgens TOB gebaat bij een snelle en spoedige verhuizing. Konijn: “Wat de belangen van het stadsdeel zijn weet ik niet maar ze willen daar een opslag en parkeerruimte maken voor kermis exploitanten. Misschien dat ze daarom zo’n haast hebben. Wel hebben ze laten weten dat ze kosten willen besparen en dat ze de clubs in Noord willen centreren zodat er grotere en sterkere clubs komen.”

TOB telde in 2004 nog ruim 300 leden. Anno 2012 zijn dat er nog maar 86.

15 November komt het stadsdeel met een conceptovereenkomst. Daarna zal TOB een Buitengewone Algemene Ledenvergadering uit moeten schrijven. Konijn: “We zullen het voorleggen aan onze leden en we willen echt het mandaat van onze leden maar dan nog is het zeer kort dag om alles te realiseren als we er al uit komen.”

Wordt vervolgd

Foto: Robbert van Eijden

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB