TOB wint derby in Noord van Buiksloot

Op zaterdag 15 maart stond in de zaterdag vierde klasse B de Noordse derby tussen d.v.c. Buiksloot en T.O.B. op het programma. Naar alle waarschijnlijkheid de allerlaatste “Noordse derby” op Sportpark Elzenhagen, omdat de gastheren na de zomervakantie definitief naar Sportpark Buiksloterbanne verhuizen. De belangen waren groot omdat Buiksloot als koploper van de tweede periode begon en T.O.B. een directe achtervolger was en tevens nog zicht op de vierde plek in de eindrangschikking had. Daar waar T.O.B. in haar sterkste opstelling aan de start kon verschijnen mistte de thuisploeg de helft van de basisploeg door vele schorsingen en blessures.

JBE_7571

Waar door velen waarschijnlijk verwacht werd dat de thuisploeg fel en enthousiast zou beginnen aan de wedstrijd bleek het tegendeel waar. Buiksloot stond onder spanning en de overgebleven sterkhouders grossierde in de ene na de andere foutieve pass. T.O.B. daarentegen startte sterk aan het duel en was de eerste 20-25 minuten heer en meester op het veld. Dit resulteerde al in de negende minuut dan ook in een verdiende openingstreffer. Nadat Van den Burg en Jopek op een knullige wijze de bal verspeelden kon de sterk spelende Jeroen van  Velden de bal langs doelman Jeffrey Boakye binnen schieten.

JBE_7617

In het tweede deel van der eerste helft kwam Buiksloot wat meer in de wedstrijd. Buiksloot kreeg grote kansen om voor rust de gelijkmaker nog op het bord te zetten. Nadat Karim Abay de paal wist te raken werd de rebound voor een leeg doel hopeloos over geschoten. Een schitterende redding van Jeroen Ruiter voorkwam dat Fernandes de bal niet in het net kreeg. Even later was het ook nog eens Jesper Stam die de bal van de lijn wist te halen waardoor beide ploegen met 0-1 de kleedkamer leken op te gaan zoeken. Vanuit het niets leek T.O.B. het duel vlak voor rust toch nog beslissen. Met een schitterend afstandsschot schoot Molekamp de bal met een volley in de kruising achter doelman Baokye. Enkele seconde voor rust was het zelfs nog bijna 0-3, maar Jeroen van Velden kopte over een leeg doel heen.

JBE_7659

Direct na de aftrap voor het tweede bedrijf liet Buiksloot zien wat de intenties waren. Er werd vanaf seconde één druk gezet en dit leidde direct tot resultaat. Binnen twee minuten kwam d.v.c. Buiksloot terug in de wedstrijd. Slap verdedigen zorgde ervoor dat de Karim Abay in het strafschopgebied van T.O.B. vrij de bal kon binnenschieten (1-2).

JBE_7633

Het antwoord van T.O.B. waren een paar kleine kansen. Het niveau van de wedstrijd zakte snel, maar de spanning vergoedde veel. Onder leiding van arbiter Raven werden stevige duels uitgespeeld zonder over de grens van het ontoelaatbare heen te gaan. Vlak voor tijd kreeg Buiksloot nog grote kans door invaller Harpreet Singh die van dichtbij leek binnen te schieten, maar zover kwam het niet. T.O.B. overleefde ook relatief makkelijk het slot offensief van Buiksloot en wist door een goede eerste helft verdiend te winnen. Voor Buiksloot was het de eerste competitie nederlaag in 2014 en kwam aan een periode van ruim drie maanden zonder nederlaag een eind. De kansen voor winst in de 2e periode liggen voor beide teams nog helemaal hopen maar dan is puntverlies in de komende weken uit den boze.

Kijk voor alle uitslagen , de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 4B. De periode stand is echter niet correct. Deze afdeling kent namelijk maar twee perioden. We zullen dit zo spoedig mogelijk aanpassen.