Jordy Klein scoorde zes keer voor TOB tegen HSV

TOB wint doelpuntrijk duel van HSV Sport, zes goals van Jordy Klein

In de zaterdag vierde klasse B heeft  TOB met 7-4 , een ‘korfbaluitslag’ , gewonnen van HSV Sport uit Zwaag. De Amsterdammers keken al snel tegen een 0-2 achterstand aan, maar keerde bijtijds de wedstrijd. Jordy Klein scoorde zes keer, waarvan vijf in de eerste helft.

Het was een wedstrijd met een bizar score verloop. Al na vier minuten stond TOB met 0-2 achter. Vol ongeloof keken de spelers elkaar aan. Hoe had dit kunnen gebeuren? Verslagen was de ploeg van Dick Trock allerminst. Binnen het kwartier stond het al weer gelijk (2-2). Tot twee keer toe was Jordy Klein de doelpuntenmaker. Steeds wist de snelle en behendige spits de buitenspelval te omzeilen en even zoveel keer wist hij het net te vinden.

Bart Molekamp was de grote aanjager bij TOB
Bart Molekamp was de grote aanjager bij TOB

Het zou niet bij die twee treffers van Klein blijven. Bij rust stond het namelijk 5-2 voor TOB. Noem het een ‘super hattrick’ of bedenk er een nieuwe naam voor, maar alle vijf de treffers werden gemaakt door Klein (waarvan eentje vanaf elf meter).

Zeven doelpunten in 45 minuten voetbal. Een 0-2 achterstand ombuigen in een 5-2 voorsprong. Alles leek te kunnen zaterdag bij TOB.

Molekamp, die zelf ook een keer scoorde, moest zich wel met een blessure laten vervangen
Molekamp, die zelf ook een keer scoorde, moest zich wel met een blessure laten vervangen

De tweede helft was amper onder weg of de zesde Amsterdamse treffer lag er al weer in. Doelpuntenmaker….. Jordy Klein. Het was zijn 24ste treffer in vijftien wedstrijden. Uiteraard was Klein de uitblinker met zijn zes treffers, maar het spel van schaduwspits Bart Molekamp mag zeker niet onvermeld blijven. De nummer tien eiste regelmatig een hoofdrol voor zich op. Hij was de motor van de ploeg.  Dat Molekamp de 7-2 mocht maken was dan ook niet meer dan terecht.  Met een individuele actie bepaalde hij naar ene uur spelend eindstand op 7-2.

Jordy Klein scoorde zes keer voor TOB tegen HSV
Jordy Klein scoorde zes keer voor TOB tegen HSV

Helaas moest de spelmaker direct na zijn treffer het veld verlaten wegens een opspelende hamstring blessure. Ook Klein haalde het einde van het duel niet. De topscorer raakte eveneens geblesseerd. Mede daardoor kon HSV Sport in de slotfase nog terugkomen tot 7-4, maar de zege kwam nimmer in gevaar.

Later deze week op Het Amsterdamsche Voetbal een uitgebreid interview met Jordy Klein. Kijk voor alle uitslagen, het programma en de stand op de klassenpagina van zaterdag 4B.

Met dank aan Fred Stam
Foto’s Fred Stam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB