TOB wint met 10 man van Martinus

TOB heeft in de zaterdag derde klasse B een belangrijke 3-2 zege geboekt op Sporting Martinus. Lang zag het er niet naar uit. Een kwartier voor tijd stond TOB met tien man en met 1-2 achter. Op karakter sleepte de ploeg van Dick Trock toch nog drie punten uit het vuur en heeft het met de derde zege dit seizoen de aansluiting met de middenmoot te pakken. Sporting Martinus staat nog in die middenmoot, nu slechts een puntje boven TOB.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd vandaag op het voor TOB nieuwe sportpark Oostzanerwerf. Het was Sporting Martinus dat na een half uur spelen op 1-0 kwam via David van Zeggeren. Echt lang kon hier niet van worden genoten want vijf minuten later werd Jeroen van Velden van TOB gevloerd in de zestien en benutte Nigel van Engel de penalty. 1-1, tevens de ruststand.

Na rust was Sporting Martinus de iets betere ploeg en in de 75e minuut moest Michel Dol van TOB aan de noodrem trekken. Hij zag de rode kaart en Sporting Martinus benutte de penalty via Jeroen Kempers. Met tien man en 1-2 achter leek het een kansloze zaak te zijn voor TOB. Maar juist toen toonde de ploeg karakter. Jeroen van Velden werd de grote man van de wedstrijd. Eerst rondde hij een mooie aanval af en vijf minuten voor tijd reageerde hij goed op een steekbal van Nigel van Engel. Van Velden werkte opnieuw af en draaide de wedstrijd met 3-2 om in het voordeel van TOB. De resterende minuten hield de ploeg uit Amsterdam Noord stand en mocht de derde overwinning van het seizoen noteren.

Michel Dol koppend in eerdere wedstrijd tegen Kadoelen

Trainer Dick Trock van TOB kon niet anders dan tevreden zijn.
Trock:’Ja, als je met tien man komt te staan denk je dat het afgelopen is. Dit is een overwinning van het collectief. Vergeet ook niet dat we de laatste weken ook druk zijn geweest met de verhuizing. Het is voor al die vrijwilligers die hebben meegeholpen prachtig dat we vandaag hebben gewonnen. We mogen weer omhoog kijken.’