TOB zet KFC eenvoudig opzij

Door een simpele zege op KFC heeft TOB zich definitief weer in de kampioensstrijd van de zaterdag vierde klasse B gemeld. De ploeg van Pieter van Netten kon wederom alleen zichzelf verwijten dat de uitslag niet hoger uitviel dan de 1-6 die na negentig minuten op het scorebord stond. De club uit Tuindorp-Oostzaan staat nu slechts drie punten achter de nieuwe koploper AC Amsterdam.

TOB moest eerst even wakker worden in Koog aan de Zaan, want in het begin van de wedstrijd waren de gasten niet scherp en was het spelniveau bedroevend. Pas na een half uur leek TOB het tempo omhoog te gooien en wist het in korte tijd enkele grote kansen te creëren. Mike van de Berg hielp een grote mogelijkheid echter om zeep en even later struikelde Lava Dollart nadat de rebound van een schot van Jessey Bodemeijer voor zijn voeten leek te vallen. Vijf minuten voor tijd viel alsnog de openingstreffer toen Maurice de Ridder de bal schitterend in de kruising schoot. Even later belandde de bal via de kluts voor de voeten van Bodemeijer, die zo voor de 0-2 ruststand kon zorgen.

Het verzet van KFC was in de tweede helft gebroken en TOB kreeg kans op kans om aan het doelsaldo te werken. Een schot van Dollart ging via de kluts binnen voor de 0-3 en na een uur spelen was diezelfde Dollart de aangever op Bodemeijer bij de 0-4. De thuisploeg slaagde er nog in om de eer te reden met de 1-4, maar kon niet voorkomen dat de Tuindorpers vervolgens aan de hand van Dollart verder uitliepen. Met zijn tweede van de middag bracht hij de 1-5 op het scorebord en daarna bepaalde de spits de eindstand op 1-6 door een fraaie voorzet van Donny Bos binnen te werken.

Door deze eenvoudige zege wordt het met de week spannender bovenin. Met nog drie wedstrijden, en een achterstand van slechts drie punten, kan het nog alle kanten op. Zo gaat TOB op de voorlaatste speeldag nog op bezoek bij de nieuwe koploper AC Amsterdam en is het op de laatste dag Buiksloot-AC Amsterdam. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.

Archieffoto boven: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)