Toby Correia loodst Amstelveen met fenomenale omhaal langs OSM’75

Zaterdag derdeklasser Amstelveen Heemraad heeft opnieuw goede zaken gedaan in de strijd om de nacompetitie te ontlopen. De ploeg van Laurens ten Heuvel had op bezoek bij concurrent OSM’75 aan een prachtig doelpunt van Toby Correia voldoende voor de drie punten: 0-1.

Door de wind was goed voetbal nagenoeg onmogelijk in Maarssen. De eerste helft speelde Amstelveen met wind mee en dat gaf mogelijkheden voor de schotkracht van de bezoekers. OSM’75 speelde het spelletje slim, want zij lieten weinig ruimte voor Amstelveen om te schieten. Aanvallend had de thuisploeg weinig in te brengen. Sporadisch kwam OSM’75 op de helft van Amstelveen.

Toby Correia en Reshad Haidari losten het eerste gevaar, maar beide keren was doelman Joshua van Maarseveen attent om een doelpunt te voorkomen. Na een halfuur kwamen de Amstelveners op een verdiende voorsprong. Vanaf de rechterkant slingerde Hicham Lechkar een voorzet in het strafschopgebied en met een prachtige omhaal tekende Correia voor de 0-1.

Na de rust kreeg OSM’75 de wind in de rug, terwijl Amstelveen gevaarlijk bleef met de snelheid van Haidari en het overzicht van Lechkar. Twintig minuten voor tijd dacht de thuisploeg op gelijke hoogte te zijn gekomen. De treffer werd afgekeurd omdat er een handsbal aan vooraf ging. Hierna begon de belegering van OSM’75. De defensie van Amstelveen hield stand door de vele corners goed te verwerken.

In de tegenstoot kregen Haidari en de ingevallen Maxim Perels mogelijkheden voor de definitieve genadeklap, maar de 0-2 viel niet. OSM’75 was via Yvan Ruvakuki dicht bij een gelijkmaker. Zijn hoekschop viel op de lat. Amstelveen trok de kleine marge over de streep en kreeg zo loon naar werken.

Door de overwinning neemt Amstelveen afstand van de nacompetitiestreep met vier punten voorsprong op Kockengen. De komende twee weken kunnen de volgende stappen gezet worden in het tweeluik met Altius. Eerst wacht de reguliere thuiswedstrijd – saillant detail: Altius en Amstelveen zijn de koplopers in de derde periode – en de week daarop de inhaalwedstrijd in Hilversum.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)