Toekomst Chabab nog steeds onzeker

Topklasser FC Chabab maakt zich grote zorgen over het voortbestaan. Dat zegt FC Chabab in een verklaring, na de PvdA Kamervragen die gesteld zijn over de relatie tussen de club en de voormalige shirtsponsor. Die is wegens drugstransporten veroordeeld. FC Chabab denkt dat het Amsterdamse stadsdeel Nieuw West de kwestie aangrijpt om geen actie te ondernemen om de accommodatie van de club te verbeteren. FC Chabab is bang dat de KNVB de club per 1 januari uit de competitie haalt.

De Amsterdamse topklasser voetbalt op sportpark Riekerhaven, maar dit complex voldoet niet aan de eisen. Volgens FC Chabab heeft de KNVB als eis gesteld dat er voor het einde van dit jaar een plan moet liggen voor een fatsoenlijke accommodatie, waar de club over twee jaar kan spelen. Zo niet, dan is het direct einde verhaal van FC Chabab in de topklasse. Volgens Chabab weet het stadsdeel Nieuw West dat ook, maar werkt het stadsdeel niet mee aan het realiseren van die nieuwe accommodatie.

Kwade opzet
Volgens FC Chabab is er dan ook kwade opzet in het spel. Het onderzoek omtrent de veroordeelde oud sponsor hangt als “een donkere wolk boven de vereniging”, aldus FC Chabab. De club wil snel de uitkomsten zien, maar zegt nog niet gehoord te zijn door justitie. Ook is de administratie van de club nog niet gecontroleerd.. “Wij twijfelen dan ook oprecht of er überhaupt sprake is van enig serieus onderzoek dan ook”, aldus de club. De voormalige sponsor werd namelijk al anderhalf jaar geleden aangehouden.

“Binnen de club leeft de overtuiging dat de timing van de publicaties over de ‘foute’ sponsor zijn ingegeven, omdat het Stadsdeel met het accommodatieprobleem van FC Chabab in de maag zit”, aldus de Amsterdamse club. Omdat er vanuit het stadsdeel geen medewerking komt, maakt FC Chabab zelf een bouwplan voor een nieuwe accommodatie.

“Binnen enkele weken weten wij of er voor FC Chabab nog toekomst is in de huidige vorm en plaats, of dat de vereniging zich tot de rechter moet wenden om opheffing te voorkomen”, aldus een sombere mededeling van FC Chabab.

door Andor Heij

Bron: www.zondaghoofdklasse.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)