Toekomstig Swift-trainer Martin de Groot per direct weg bij Fortuna Wormerveer

Martin de Groot krijgt niet de kans om Fortuna Wormerveer in de zondag Hoofdklasse te houden. De trainer, die volgend seizoen de leiding heeft bij Swift, is maandag op non-actief gesteld door het bestuur van de club.

Gezien de slechte resultaten van de laatste weken, de tegenvallende dertiende plek op de ranglijst “en de energie en communicatie die dit proces vraagt om het tij nog te keren, achten wij het beter om dit nu door een andere trainer op te laten pakken”, luidt de mededeling op de clubwebsite. “Voor het bestuur geen eenvoudige beslissing, ook omdat Martin als oud-speler zeer verbonden is aan onze vereniging. Toch menen we deze beslissing nu te moeten nemen in het belang van de club.”

De Groot was bijna vier jaar hoofdtrainer van Fortuna Wormerveer, waarmee hij vorig seizoen kampioen werd in de eerste klasse. Hij had nog een contract tot medio 2020, maar vanuit de clubleiding waren er twijfels of dat wel zo verstandig was. Daarvoor zei de oefenmeester eind februari: “Vier jaar met een trainer is ook vrij veel. Als er twijfels zijn, moeten we dit seizoen onwijs goed afmaken en dan onze wegen scheiden. De eerste dagen is het even vervelend. Daarna denk je: oké, ik zet mijn tanden erin en wil het goed afronden.”

De taken van De Groot worden tot het einde van het seizoen overgenomen door Marcel Blank. Volgend seizoen staat Juan Fernandez Coto (ex-De Dijk) aan het roer in Wormerveer. De Groot gaat dan aan de slag bij zaterdag Hoofdklasser Swift.

Foto: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)