Home / Algemeen / Toevalstreffer zet Swift steviger op tweede plaats

Toevalstreffer zet Swift steviger op tweede plaats

Swift heeft vandaag goede zaken gedaan door met 2-1 te winnen van DSO. Lange tijd leken beide ploegen niet verder te komen dan een gelijkspel, maar met een van richting veranderd schot acht minuten voor tijd, zorgde Swift zelf voor haar eerste Sinterklaascadeautje dit jaar.  Door deze overwinning liep Swift uit op de naaste concurrenten en staat het nu vaster op plaats twee.

De trainer van de winnende ploeg, Kees Oostermeijer, zag twee ploegen die alles gaven om als winnaar uit de strijd te komen. Oostermeijer: “Het was een open wedstrijd, die vooral in de beginfase veel kansen opleverde aan beide kanten Zowel DSO als wij wilden vroeg druk zetten en in een hoog tempo spelen. Doordat er technisch ook goed gevoetbald werd, was het voor het publiek een leuke en spannende wedstrijd.

Met name in de openingsfase van de eerste helft gebeurde veel. Binnen vijf minuten mikte Tim Steij net naast het doel van Sven Wolsheimer en Swift keeper Bogdan Constantin moest tweemaal optreden bij een uitval van DSO. Na iets meer dan tien minuten spelen, grepen de bezoekers de leiding op sportpark Olympiaplein. Niels Schoonen kwam aan de linkerkant door en zijn voorzet belandde bij Jeffrey Flohr, die van dichtbij makkelijk kon binnentikken. DSO kon echter niet lang van de voorsprong genieten. Een fout in de laatste linie van DSO stelde Steij in staat om zijn zevende treffer van het seizoen te maken en de aanvaller faalde niet. Binnen een kwartier hadden beide teams het net al gevonden en het hoge tempo bleef gedurende die eerste helft gehandhaafd. Swift leek na een half uur zelfs op voorsprong te komen, maar de treffer van Tobias Kuijvenhoven werd afgekeurd vanwege buitenspel. Tot aan de rust bleef de 1-1 tussenstand staan, ondanks een goed schot van aanvoerder Hasse Bosboom, die zijn drop kick net naast zag gaan.

Foto John Beckman: Tobias Kuijvenhoven was dicht bij zijn achtste treffer
Foto John Beckman: Tobias Kuijvenhoven was dicht bij zijn achtste treffer

Net als in het eerste bedrijf bleven beide ploegen druk op elkaar uitoefenen en dit leidde tot een grote kans voor DSO. Een foute terugspeelbal zorgde ervoor dat Flohr oog in oog stond met Constantin, maar de spits wist de doelman niet te verschalken en schoot naast. Naar mate de tweede helft vorderde, werden beide ploegen slordiger en zocht vooral DSO steeds vaker de lange bal. Daarnaast eiste scheidsrechter Barrales ook een hoofdrol op door onnodig gele kaarten te trekken. Oostermeijer zag zich in die periode genoodzaakt om in te grijpen en bracht Jorrit Stracke en Thijs Haselhoff voor Thomas Goebel en Steij. Vooral het inbrengen van Stracke zorgde voor meer dreiging en in de 77e minuut beloonde de aanvaller zichzelf bijna voor een goede invalbeurt. Na een actie aan de rechterkant kreeg Stracke een schotkans, maar via Wolsheimer en de paal bleef de 1-1 stand op het scorebord staan. Toch zou Stracke alsnog de winnende treffer op zijn naam krijgen. Een afstandsschot van Rutger de Vries werd door Stracke van richting veranderd, waardoor Wolsheimer kansloos achterbleef. Net daarvoor kreeg DSO een enorme mogelijkheid om zelf de tweede treffer te maken. Een vrije trap van Elliot Pattinama werd door Constantin niet in een keer goed verwerkt, waardoor het leek alsof de rebound alsnog zou worden ingetikt. Constantin was er uiteindelijk als eerste bij om de bal in zijn handen te nemen. DSO wist na de treffer van Stracke niets meer te creëren en daardoor stapte Swift met een 2-1 overwinning van het veld.

kopduel
Foto John Beckman: Thijs Haselhoff gaat het duel aan. Rechts doelpuntenmaker Jorrit Stracke

Oostermeijer zag ook dat zijn ploeg in de tweede helft slordiger was dan voor rust. “Maar dat krijg je als beide teams zo vroeg in de wedstrijd druk op elkaar zetten. En zolang we zo blijven spelen en er steeds één meer maken dan de tegenstander ben ik meer dan tevreden”, aldus de coach. Nu wacht er een vrij weekend voor Swift. Oostermeijer: “Ik ben er nog niet uit of ik de jongens zaterdag vrij geef en op donderdag ga spelen of dat we toch gaan oefenen op zaterdag. We willen dit ritme namelijk wel behouden tot aan de winterstop.”