Home / slideshow / TOG behaalt ruime zege in topper tegen WV-HEDW
TOG - WV-HEDW

TOG behaalt ruime zege in topper tegen WV-HEDW

TOG heeft de topwedstrijd tegen sportparkgenoot WV-HEDW met een overwinning afgesloten. Het duel eindigde in 4-2 voor de mannen van hoofdtrainer Leroy Kroese.

De openingsfase was voor de gasten die twee goede kansen kregen en een doelpunt wegens buitenspel zagen afgekeurd worden. TOG richtte zich vervolgens op en kwam bij de eerste de beste vloeiende aanval op 1-0. De gebroeders Amr sneden door de verdediging van WV-HEDW heen en topscorer Ayoub Amr kon simpel de 1-0 binnentikken. TOG dicteerde na de openingstreffer het spel. In de achttiende minuut kon Moussa Oumouh uit een prachtige dieptepass van aanvoerder Noel Walda de 2-0 inschieten. Even later was het ook nog bijna 3-0, maar de lob van de goed spelende Ouassim Amr ging net naast het doel. Dit bleek ook het laatste wapenfeit van de TOG-ers in de eerste helft te zijn.

Na een half uur brachten de gasten de spanning namelijk terug toen de TOG-verdediging op snelheid werd geklopt door Max Swart die TOG-keeper Jeffrey IJmker met een bekeken boogbal kansloos liet. Nauwelijks twee minuten later was het Jannes Broekman die de 2-2 kon inkoppen, waarbij de organisatie in de TOG-achterhoede behoorlijk te wensen overliet. Zo gingen de ploegen met een gelijke stand de kleedkamers in.

In de tweede helft zagen de talrijke toeschouwers een scherper TOG dat WV-HEDW direct onder druk zette en probeerde opnieuw op voorsprong te komen. Dit gebeurde in de tweeënvijftigste minuut toen de ijzersterke Ayoub Amr van buiten het zestienmetergebied de bal uit de draai in de bovenhoek krulde: 3-2. Hierna probeerde WV-HEDW weer in de wedstrijd terug te komen, maar de meer ervaren ploeg van Kroese gaf geen krimp meer en streed voor iedere meter.

De wedstrijd ging een kwartier voor tijd op slot toen de ingevallen ‘good old’ Mark Stobbelaar een dieptebal van de hardwerkende Mouad Benzidane op prima wijze kon afronden: 4-2. De wedstrijd was gespeeld. Bijna viel nog de vijfde treffer, maar de ingevallen Ruben Scheepstra kon vanuit een moeilijke hoek net niet scoren. He was al met al een verdiende overwinning van de TOG-ers die met het aantal verliespunten gelijkstaan met Ankaraspor. Komende zondag is er een inhaalprogramma. Over veertien dagen gaat TOG bij Sloterdijk op bezoek. WV-HEDW ontvangt dan VVA/Spartaan.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 4E

Tekst: Jordi Smit