Home / Algemeen / TOG breekt per direct met trainer Johan van Wort

TOG breekt per direct met trainer Johan van Wort

TOG en Johan van Wort zijn per direct uit elkaar gegaan. De klik tussen de spelersgroep van de zondag vierdeklasser en de trainer was niet meer aanwezig. Zondag (3-0 tegen De Meteoor) zat hij al niet meer op de bank.

De 17-0 nederlaag tegen Swift, anderhalve week geleden, was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. De Amsterdammers bezetten met slechts één punt de voorlaatste plaats in de zondag vierde klasse E. Vorige week donderdag was er een gesprek met spelers en trainer, waaruit bleek dat er geen klik was. Dat bevestigt Van Wort. “Helaas is de magie weggeëbd”, zegt voorzitter Pelle Aardewerk. “We zijn tot de conclusie gekomen dat die klik de belangrijkste kritische succesfactor was. Als die er niet is, heeft het geen zin om door te gaan.”

Het seizoen wordt afgemaakt door Leroy Kroese, de trainer van het tweede elftal. Dat deed Kroese vorig seizoen ook al enkele weken nadat Martin van Egmond vroegtijdig vertrok. “Leroy is een hele jonge trainer, met veel talent en ambitie. Wij denken dat hij dit kan”, zegt Aardewerk, doelend op de doelstelling om TOG in de vierde klasse te houden. “Zeker in het jaar waarin wij 110 jaar worden (mei 2019, red.). Vorig seizoen is het hem ook gelukt.”

Foto boven: Johan van Wort bij zijn contractondertekening in februari, met links van hem voorzitter Pelle Aardewerk.

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)