TOG koploper na winst op Knollendam

In de zondag vijfde klasse D heeft TOG de koppositie gepakt na een 4-1 overwinning op Knollendam. De ploeg van trainer Martin Berrevoets is als enige club nog foutloos.

Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd was het TOG dat de boventoon voerde. Er werd aardig gevoetbald en het was wachten op kansen voor de thuisploeg. Knollendam stond echter verdedigend goed en wachtte rustig op de counter. Deze counter kwam er na een half uur. Een lange bal op Manolo Morales werd keurig meegenomen door de aanvaller, die vervolgens twee verdedigers van TOG kon uitkappen en de bal beheerst langs de doelman schoot: 0-1.

TOG had deze tegenvaller niet zien aankomen en wilde snel terug in de wedstrijd komen. Dit had ook snel moeten gebeuren maar de scheidsrechter wuifde een honderd procent overtreding op Cavdar in het strafschopgebied weg en kwam later zelf nog even vertellen dat hij bij de volgende schwalbe een gele kaart zou trekken. Binnen de kortste keren lag de bal aan de andere kant wel op de stip. Kuyt schoot echter hoog over het doel van TOG.

In de laatste seconde van de eerste helft sloeg de thuisploeg toe. Een-op-een met doelman Klompmaker wist Stobbelaar met een stift de stand vlak voor de rust gelijk te trekken: 1-1. Na de hervatting ontstond een andere wedstrijd. TOG was veel scherper en voetbalde voortdurend op de helft van Knollendam. In de 57ste minuut viel de bevrijdende 2-1 voor de thuisploeg van het hoofd van Cavadar na een goede voorzet van Edwards.

TOG wilde de wedstrijd hierna snel beslissen, maar ook in deze fase ging de bal niet snel genoeg rond om Knollendam kapot te spelen. De gasten kregen zelfs nog een goede kans op de gelijkmaker, maar de aanvaller kwam een teenlengte tekort om deze binnen te glijden. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist. Stobbelaar was sneller dan een verdediger en schoof de 3-1 in de verre hoek binnen. Het slotakkoord kwam vijf minuten voor tijd uit een kopbal van invaller Van Loenen, na een strakke voorzet van Slemmer. Zo won TOG ook de derde wedstrijd van de competitie en gaat het nu alleen aan kop in de vijfde klasse D.

Verslag: Carla Voigt