Home / Algemeen / TOG mag 110 kaarsjes uitblazen: “Mensen vinden het fijn om erbij te horen”

TOG mag 110 kaarsjes uitblazen: “Mensen vinden het fijn om erbij te horen”

Het Amsterdamse TOG viert vandaag (donderdag 23 mei) haar 110de verjaardag. Wat de club zo bijzonder maakt? Het is al die decennia dezelfde formule gebleven die het kleine clubje in leven houdt, zonder fusies.

TOG is volgens voorzitter Pelle Aardewerk ‘de kleine dorpsclub in de grote stad’. Geen jeugd, een paar seniorenteams (plus veteranen) en toch nooit de problemen komen met een gebrek aan vrijwilligers. “Als voorzitter heb ik het wat dat betreft makkelijk”, glimlacht de man die bijna vier jaar de hamer in handen heeft bij TOG. “Het enige wat ik hoef te doen is het enthousiasmeren: we bestaan 110 jaar. Iedereen wil van alles doen, voor de club, het feest of het goede doel. Dat houdt ons altijd staande. Mensen vinden het gewoon fijn om bij de club te horen.”

Komend weekend wordt het uitgebreid gevierd. Zo is er vrijdagavond een wedstrijd van de Veteranen tegen Ajax Classics (met meerdere oud-Ajacieden) en neemt de Zondag 1, het vlaggenschip van de club, het zaterdagmiddag op tegen de Golden Boys. Dat team is een voormalig gouden Ajax-lichting met onder meer Pascal Heije, Jeroen Verhoeven en Kevin Bobson. Om die wedstrijd heen is een bijeenkomst voor (oud-)leden en vrijwilligers, met ’s avonds een feestavond waarvoor alle 150 kaarten al uitverkocht zijn.

Op die manier kan het 111de levensjaar feestelijk worden ingeluid. De basis zal, net als de 110 jaar hiervoor, hetzelfde blijven in Amsterdam-Oost. “Sportief gezien hopen we volgend jaar wat hoger op de ranglijst te komen, zowel met de Zaterdag als Zondag (beiden vierde klasse, red.). Wij betalen niet, dus het is allemaal gunnen en erbij willen horen. Maar dat zit allemaal goed, het is ons altijd gelukt.”

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOG
Send this to a friend