TOG na verlenging te sterk voor Taba

Taba is er niet in geslaagd om zich te handhaven in de vierde klasse. De ploeg verloor vanmiddag na verlening van TOG waardoor de ploeg van Rudy Driel na een jaar weer terug keert in de vijfde klasse.

Beide ploegen eindigde in de competitie op gelijke hoogte waardoor een beslissingswedstrijd moest bepalen welke ploeg zich plaatste voor de promotie/degradatie wedstrijd. Omdat de wedstrijd op neutraal terrein gespeeld moest worden werd de wedstrijd afgewerkt op het kunstgras van WV-HEDW. Taba trad aan zonder Wessel “Hollywood” Diepgrond. De speler kreeg dinsdag ruzie met zijn trainer en was door Driel buiten de selectie gelaten.

Hoewel TOG furieus van start ging was het Taba dat in de eerste helft de beste kansen kreeg. Najim Akhnikh en Ismael Oulad Abdelaziz kregen in de beginfase al goede kansen maar het was na 35 minuten Mees Eringa die de score voor Taba opende. Taba en TOG creëerde in een matige wedstrijd weinig kansen maar het was Taba dat in de eerste helft het betere van het spel had en zich slagvaardiger toonde in de duels.

TABATOG3

In de tweede helft kwam TOG steeds beter in de wedstrijd en kwamen er ook kansen voor de ploeg van Martin Berrevoets. Volkan Cavdar en Abdel Mastouri waren met kopballen dicht bij de gelijkmaker maar doordat beide poging naast de goal belanden was het Taba dat met de schrik vrij kwam.

Terwijl TOG aan het slotoffensief was begonnen was het Taba dat wist te profiteren van de achterin geboden ruimte en de wedstrijd definitief op slot kon gooien. Eringa was tot tweemaal toe dichtbij de 2-0 maar het ontbrak de spits aan scherpte voor de goal waardoor TOG in leven bleef.

TABATOG2

In de slotminuten was het dan toch raak voor TOG dat steeds meer kansen ging creeeren. Invaller Olmo Schiltmeijer schoot een afvallende bal van dichtbij tegen de touwen en sleepte hiermee vlak voor het sluiten van de beurs nog een verlenging uit het vuur.

In de verlening kwam TOG al vroeg op voorsprong maar de treffer van Volkan Cavdar werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later was het opnieuw een invaller aan de zijde van TOG die ervoor zorgde dat TOG op voorsprong kwam. Nerdi Skenderi bracht TOG met een dropshot op voorsprong waarna opnieuw Olmo Schiltmeijer er even later voor zorgde dat TOG de zege definitief binnen had.

Door de 3-1 overwinning plaats TOG zich voor de promotie/degradatie wedstrijd en heeft de ploeg van Martin Berrevoets nog kans om zich te handhaven in de vierde klasse.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Jurgen Boegborn