Co Sint met zijn spelers van TOG

TOG verheugt zich op bekerduel

Zondag vierde klasser TOG verheugd zich enorm op het bekertreffen met Cobu Boys van aanstaande zaterdag. De ruim honderd jaar oude club (1909) reikte volgens trainer Co Sint nog nooit zo ver in het bekertoernooi. Zaterdag ontvangen de Amsterdammers Cobu Boys uit Amersfoort.

In het bekertoernooi kunnen soms mooie dingen gebeuren. Zeker als je een paar ronden weet door te komen. Dat geldt nu ook voor TOG. De club staat op de tiende plek in de vierde klasse E met tien punten na negen wedstrijden. Afgelopen weekend werd de wedstrijd tegen Ankaraspor afgelast en dat heeft direct gevolgen voor de bekerwedstrijd tegen Cobu Boys van aanstaande zaterdag. Trainer Co Sint: “Twee van mijn spelers zaten afgelopen weekend een schorsing uit maar omdat het afgelast was kunnen ze nu niet mee doen in de beker. Ze balen er enorm van want de wedstrijd leeft hier enorm.”

In tegenstelling tot sommige andere clubs wordt de beker bij TOG heel serieus genomen. Als vierde klasser is het prachtig om ver te komen en grote en gerenommeerde tegenstanders te treffen.  Sint: “Voor ons is het al heel leuk dat we op zaterdag spelen. De derde helft is bij ons heel belangrijk. We spelen om 17:00 uur, precies borreltijd. Ik verwacht dan ook dat er veel leden en supporters komen kijken om ons aan te moedigen.”

In de eerste ronde (de poulefase) had TOG een relatief makkelijk programma. Met slechts twee tegenstanders (Real Sranang zondag en TABA zaterdag) werd eenvoudig de knock-out fase bereikt. Daarna volgde DSK (koploper vierde klasse zondag). De Haarlemmers werden na strafschoppen verslagen. Ondanks de goede resultaten in het bekertoernooi heeft de trainer niet zulke fijne herinneringen aan de vorige ronde. Sint: “In die wedstrijd raakte ik twee spelers kwijt die met een zware blessure van het veld moesten. Tot twee keer toe kwam er een ambulance op het veld. Op mijn verzoek is die wedstrijd toen tien minuten voor tijd gestaakt. We besloten direct strafschoppen te nemen. Gelukkig wonnen we die anders was het helemaal een rampzalige dag.”

Co Sint met zijn spelers van TOG

Door de overwinning op DSK wacht TOG nu dus een ontmoeting met Cobu Boys. Sint: “Ik weet niets van die ploeg. Ze komen uit Amersfoort en spelen in de zaterdag derde klas. Ik denk dat het niveau gelijk zal zijn. Ik denk dat de derde klas op zaterdag gelijk staat aan de vierde op zondag. Ik ga dan ook uit van een goed resultaat. Daarna zal het een stuk lastiger worden.”

TOG werd bij de loting verwezen tot het spelen van een extra tussenronde om de laatste 32 te bereiken. Bij winst op Cobu Boys wacht half december een ontmoeting met de winnaar van het duel tussen AMVJ en NVC. Twee goed presterende tweede klassers. Zo ver is het echte nog niet. Sint: “Ik spaar niemand en we gaan er vol voor. Wij willen gewoon een ronde verder want zo ver ik weet en heb gehoord heeft TOG nog nooit de laatste 32 van de beker bereikt. Ik kan het me in ieder geval niet herinneren en ik heb hier twaalf jaar in het eerste gespeeld en ben al drie jaar trainer hier.”

De wedstrijd tussen TOG en Cobu Boys begint zaterdag in Amsterdam om 17:00 uur.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!