Tom van den Brink (AFC) : “Ik wil geen ‘supersub’ worden”

Aanvaller Tom van den Brink was twee weken op rij van grote waarde voor Topklasser AFC. In nog geen tien minuten tijden bezorgde hij de Amsterdammers twee overwinningen. Zowel tegen OJC Rosmalen als WKE zorgde hij als invaller na een paar minuten voor de beslissing.

Van den Brink: “Dat is natuurlijk heerlijk. Veel tijd om me te bewijzen krijg ik nog niet dus ik moet het doen met die twee of drie balcontacten die ik krijg. Dat ik dan in beide wedstrijden weet te scoren is natuurlijk geweldig. Ik krijg natuurlijk ook steeds te horen dat ik een ‘supersub’ ben, maar ik wil veel meer.

De 26-jarige Van den Brink kwam in de zomer over van ADO’20. Zijn seizoen begon bij AFC begon met een schorsing van vier wedstrijden. Daarna volgden de blessures elkaar snel op. Nu is hij eindelijk weer fit en wil hij laten zien waarom AFC hem gehaald heeft. Van den Brink: “ Ik heb zo’n dertig minuten gespeeld dit seizoen. Na mijn schorsing twintig minuten tegen Koninklijke HFC en dan de afgelopen twee wedstrijden een paar minuten. Veel is het niet, maar ik zal het er mee moeten doen. De keuze ligt bij de trainer. Ik kan alleen maar mijn best doen op de training en laten zien dat ik het kan.”

Na zijn schorsing liep de aanvaller een liesblessure op. Toen hij hersteld was en zijn wedstrijden in het tweede speelde kreeg hij een enkelblessure. Van den Brink: “Dat heeft me drie maanden gekost. Sinds half december zit ik weer volledig bij de groep en is het wachten op mijn kans. Ik heb geen zin om weer in het tweede te spelen om wedstrijdritme op te doen. Het verschil tussen het eerste en tweede is te groot. Dan ziet ik liever op de bank om wat minuten in het eerste te maken. Dan kan ik me bewijzen.”

Foto AFC.nl: Tom van den Brink in actie tegen Koninklijke HFC op 13 september 2015
Foto AFC.nl: Tom van den Brink in actie tegen Koninklijke HFC op 13 september 2015

Van den Brink hoopt in het resterende deel van het seizoen nog van grote waarde te kunnen zijn voor AFC. “Het is nu aan de trainer wat hij met mij wilt. Het is voor mij natuurlijk een rot seizoen, maar ondanks dat heb ik het enorm naar mijn zin. AFC is een betrokken club, zelfs nu ik zo weinig gespeeld heb. Dat vind ik echt klasse. Dat maak je niet vaak mee.”

Over zijn toekomst heeft Van den Brink slechts informeel gesproken met de technisch staf. Van den Brink: “Zowel Bart (Logchies, red.) als ik vinden dat nog te vroeg. Ik moet eerste maar eens meer laten zien. Dat heb ik tot op heden dus nog niet kunnen doen. Natuurlijk zijn er ook wat andere clubs die geïnformeerd hebben naar mijn plannen voor komend jaar, maar die krijgen allemaal het zelfde antwoord. Ik heb geen haast en wil eerst presteren en laten zien wat ik waard ben.”

Zondag gaat AFC op bezoek bij De Treffers. De strijd om de koppositie staat wederom op het spel. Kijk hier voor de stand en het programma van de zondag Topklasse.

Foto’s AFC.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC