Tom van den Brink vervolgt loopbaan bij AFC (zaterdag): “Ik zit hier prima”

Tom van den Brink blijft actief in het shirt van AFC. De dertigjarige aanvallende middenvelder kondigde eerder aan dat het zijn bedoeling was na dit seizoen een stapje terug te doen. Dat doet hij ook: van de Zondag 1 naar de Zaterdag 1.

Nadat Van den Brink de clubleiding officieel inlichtte dat zijn vierde seizoen in het eerste elftal ook zijn laatste zou zijn, werd het idee geopperd om aan te sluiten bij het zaterdagelftal. Na een gesprek met trainer Jorg Smeets om “te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen” hakte hij al snel de knoop door. “Ik speel nu vier jaar bij AFC, heb hier iets opgebouwd en vind het zonde om weg te gaan. Ik zit hier prima en het is ook een goede omgeving voor later.”

Vanwege alle verplichtingen die er bij spelen op topamateurniveau horen, wilde Van den Brink stoppen met Tweede Divisie-voetbal. “Toen kwam mijn achillespees erbij en twijfelde ik of ik op deze manier moest eindigen. Maar het kost me teveel energie om alles elke keer op te brengen.” Er waren ook opties om elders op een iets lager niveau te gaan spelen, maar hij had geen zin meer om te reizen. Met hem krijgt AFC de beschikking over een speler met zeven jaar ervaring op het hoogste niveau. “Als ik kan doen wat ik altijd heb gedaan, kan ik een bijzondere bijdrage leveren. Ik merk aan mezelf dat het er zeker nog in zit.”

Momenteel is hij nog herstellende van zijn achillespeesblessure waarmee hij zes maanden aan de kant heeft gestaan. De vooruitzichten zijn goed: mogelijk kan de aanvallende middenvelder dit seizoen nog minuten maken. “Bij het tweede elftal heb ik al een helft meegespeeld en ik heb tegen Uli (Landvreugd, red.) gezegd dat ik voor de laatste wedstrijden graag weer bij de selectie wil aansluiten, omdat ik dat zelf ook gaaf vind. Dan is het aan hem of hij een beroep op mij wil doen.”

Van den Brink is niet de enige interne versterking voor de nummer twee van de eerste klasse A. Vanuit de Onder-19 stromen Dean van Zwieten, Michael Mol en Andrew Kanters door naar de Zaterdagselectie. Kanters debuteerde eerder dit seizoen al en maakte onlangs zijn eerste doelpunt.

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC