Tom van Sichem bij technische avond SVA.

Tom van Sichem bereidt scheidsrechters voor op nieuw seizoen

Met de aanwezigheid van Tom van Sichem hebben de scheidsrechters uit Amsterdam zich voorbereid op het nieuwe voetbalseizoen. Voor ruim vijftig deelnemende scheidsrechters, actief voor zowel de KNVB als de eigen vereniging, hield de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam (SVA) vorige week zijn eerste technische avond.

Om 19:30 uur onderwierp Jan Laarman alle deelnemers onder prima weersomstandigheden aan een pittige training. Onder het toeziend oog van een aantal geblesseerde collega’s en belangstellenden passeerden diverse loopvormen, o.a. sprinten en tempoversnellingen, de revue en was het zweten geblazen op sportpark Voorland. Ook de nodige krachtoefeningen mochten niet ontbreken.

Na de training en een buffet nam betaald voetbalscheidsrechter Tom van Sichem het woord. De geboren Amsterdammer staat al sinds 2004 op de A-lijst en leidt vanuit die hoedanigheid wekelijks wedstrijden in de Eredivisie en Jupiler League. In de periode dat hij actief was als scheidsrechter in het amateurvoetbal en in het begin van zijn carrière in het betaald voetbal nam Van Sichem wekelijks deel aan de trainingen van de SVA. In zijn presentatie nam hij alle aanwezigen mee in de richtlijnen arbitrage voor komend seizoen. Een mooi moment omdat voor veel scheidsrechters in het amateurvoetbal dit weekend de eerste speelronde in de competitie op het programma staat.

Technische avond SVA

Aan de hand van spelsituaties en beelden uit de Eredivisie van het afgelopen seizoen werd aandacht besteed aan buitenspel, ernstig gemeen spel, hands, misleiding, protesten en het gebruik van arm en elleboog. Uiteraard werden ook de spelregelwijzigingen die afgelopen zomer zijn doorgevoerd behandeld. Tijdens de diverse onderwerpen konden de deelnemers hun visie delen en werd er gediscussieerd over de interpretatie en de daaruit voortkomende beslissing: doorvoetballen of onderbreken, directe vrije trap of indirect, geel of rood. Uiteraard mocht de Amsterdamse humor daarbij niet ontbreken.

Foto’s: Peter de Waard

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)