Tom Verhoek
Verhoek van Martinus naar DSOV

Tom Verhoek begint aan verrassende trainersklus bij DSOV

DSOV heeft bij de aanstelling van een nieuwe trainer een verrassende keuze gemaakt. Tom Verhoek wordt de nieuwe hoofdtrainer van DSOV in Vijfhuizen. Verhoek is momenteel trainer-coach van Sporting Martinus, waarmee hij afgelopen seizoen kampioen is geworden en promotie heeft afdwongen naar de tweede klasse. Ook dit seizoen presteert het team van Verhoek uitstekend, is het na de periodetitel ook koploper in de zondag tweede klasse B. DSOV bezet daarentegen een (te) bescheiden achtste plek.

Verhoek reageert desgevraagd op zijn aanstelling bij de club uit Vijfhuizen, pal onder de ronkende motoren van luchthaven Schiphol: “Na vijf seizoenen Martinus voelde ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik heb het bij Martinus fantastisch naar mijn zin en heb heel veel zin in de komende maanden, waarin onder andere de thuisderby tegen RODA’23 (30 april, red.) voor het eerst sinds zes jaar weer op het programma staat.”

“Volgend seizoen word ik hoofdtrainer bij DSOV, vorig jaar gedegradeerd uit de eerste klasse, nu competitie genoot van Martinus en meerdere ‘Amsterdamse’  verenigingen. Ik had voor mijzelf drie dingen opgeschreven waar ik naar op zoek was. Na vijf jaar JOS Watergraafsmeer (assistent, red.) en Sporting Martinus ken ik het Amsterdamse vrij aardig. Vijfhuizen, aan de rand van Haarlem brengt mij in een omgeving met nieuwe mensen. Al heb ik de afgelopen jaren veel wedstrijden van Koninklijke HFC en EDO gezien. En zaten wij natuurlijk in mijn eerste jaar Martinus in de poule bij HBC en nu bij DSOV. Het Haarlemse voetbal wereldje is voor mij redelijk nieuw.”

“Daarnaast was ik op zoek naar een vereniging die, met een eigen kader, ambitie toont en daarin ook wil investeren. Bij DSOV is dit het geval. Er lopen hier zoveel club mensen die hun steentje bij willen dragen. De betrokkenheid is heel groot, merkte ik al in mijn eerste gesprekken met de club. De samenstelling van de staf met onder andere een vaste assistent trainer op het eerste elftal geeft aan dat de club hierin wil investeren en faciliteren. Aankomende seizoen gaan wij ook werken met video-analyse, voor dit soort ontwikkelingen stond de club direct open.”

“Ik heb bij JOS en Sporting Martinus mogen mee maken hoe belangrijk het voor mij is dat het een echte vereniging is. Ik word gelukkig van sociale gesprekken met clubmensen, supporters en andere belangstellende. Ik word ongelukkig van gesloten bestuurskamers en een lege kantine. Ik merk de laatste tijd ook – als ik amateurvoetballers spreek – dat spelers de sfeer bij een vereniging (zeker na de corona-jaren) steeds belangrijker gaan vinden.”

Tot slot: “In Vijfhuizen loopt heel het dorp uit op zondagmiddag en ik denk dat dit volgend jaar nog extremer gaat worden door het weekend voetbal. Zo spelen Hoofddorp en HBC nu alles nog op zondag, dat zal volgend jaar veel op zaterdag worden. Dan kunnen die supporters mooi op zondagmiddag bij ons langs de lijn staan. Aanstaande zaterdagavond speelt DSOV tegen ROAC en verwachten ze heel veel publiek. Ik ben in ieder geval aandachtig toeschouwer bij die wedstrijd.”

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)