Foto Jeroen de Kock: Ton Ojers tijdens het 3-jarig bestaan van HAV

Ton Ojers na anderhalf jaar eindelijk naar huis

Ton Ojers heeft vandaag (vrijdag) eindelijk het revalidatiecentrum in Amsterdam verlaten. De voormalig trainer en analist verbleef sinds november 2013 in ziekenhuizen en het revalidatiecentrum. Ojers is blij dat hij eindelijk weer naar huis kan en echt aan zijn revalidatie kan beginnen.

Ojers: “Het begint nu pas. Sinds mijn operatie eind januari ben ik fysiek gesloopt. Al mijn energie was weg. Ik kan u pas echt gaan werken aan mijn herstel, maar dat gaat heel langzaam.”

Tijdens het driejarig bestaan van Het Amsterdamsche Voetbal sprak Ojers uitgebreid over zijn ziekte en het revalidatie proces. Nu wil hij zich vooral richten op de toekomst. Ojers: “Ik zal erg moeten wennen om weer thuis in mijn eigen huis te leven. We hebben de nodige aanpassingen gedaan, maar ik moet ook niet vergeten dat ik nog helemaal niet beter ben. Afleiding zal belangrijk voor mij zijn. Ik ga ook gewoon aan het werk.”

Drie weken geleden werd de antibioticalijn, die in zijn nek zat, verwijderd. Ojers: “Ik heb gelukkig geen terugval gehad en ga vol goede moed naar huis. Ik zie wel erg op tegen de pijn  in mijn buik en rug. Ik hoop dat mijn ‘eigen’ omgeving me helpt om dat te verdragen. Ik zal thuis dagelijks verzorgd worden. Ik ben dus wel afhankelijk van anderen. Ik ben niet beter, maar aan de betere hand.”

Ojers sluit een rentree in de wereld van analisten niet uit. Ojers: “Het lijkt met heel leuk om iets te gaan doen voor Het Amsterdamsche Voetbal. Ik weet dat jullie met plannen bezig zijn om een in het nieuwe seizoen een wekelijkse talkshow te beginnen. Als mijn situatie het toelaat werk ik daar graag aan mee. Voetbal blijft toch een prachtige sport.”

Foto Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)