Home / Algemeen / Tonnie Cusell keert terug bij Ajax

Tonnie Cusell keert terug bij Ajax

Na anderhalf jaar afwezigheid keert Tonnie Cusell weer terug bij de zaterdagselectie van Ajax. Na een eenjarig verblijf in Indonesië bij PS Barito Putera en half seizoen bij eersteklasser SV Nieuw Utrecht wordt Cusell bij Ajax herenigd met zijn Jorg Smeets, die komend seizoen de opvolger is van Bart Logchies.

Via Smeets werd het contact tussen Ajax en Cusell snel gelegd. Cusell: “De trainer is een oude bekende van me; tijdens mijn periode bij NVC was hij de trainer. We kennen elkaar dus al wat langer. De trainer zocht ook nog een beetje routine in zijn elftal en dat is iets wat ik meebreng. Al met al ben ik blij dat ik volgend seizoen weer voor Ajax speel.”

Tonnie Cusell1
Cusell als speler van GVVV in actie tegen Spakenburg

Vorig seizoen tekende Cusell in de winterstop een contract bij het Indonesische PS Barito Putera en ging hij het avontuur in het buitenland aan. “Helaas werd het niet helemaal wat ik ervan verwacht had. Vooral gezien mijn gezinssituatie heeft het niet uitgepakt zoals ik van te voren had gehoopt. Het was voor mijn familie niet te doen om daar naartoe te komen, vandaar dat het ook maar bij één jaar bleef”, aldus Cusell, die toen hij terugkeerde ging spelen bij Nieuw Utrecht en daar het seizoen gaat afmaken.

Het is daarna nog wel de vraag in welke klasse Cusell gaat spelen met Ajax, aangezien de Topklasser alle zeilen moet bijzetten om niet te degraderen dit seizoen. Voor Cusell was het geen doorslaggevende factor op welk niveau hij gaat acteren. Cusell: “Natuurlijk zou het jammer zijn als ze degraderen naar de Hoofdklasse, want iedereen wil zo hoog mogelijk voetballen. Aan de andere kant: mocht het wel gebeuren, is het een hele mooie uitdaging om weer zo snel mogelijk terug te keren naar de Topklasse.”

Tonnie Cusell
Tonnie Cusell in het shirt van Ajax, waar hij na anderhalf jaar afwezigheid weer terugkeert.

Cusell is een voetballer die op meerdere posities uit de voeten kan en die veelzijdigheid, in combinatie met zijn routine, kan wel eens in zijn voordeel gaan werken. “Voor een trainer is het altijd lekker als een speler op veel posities kan spelen. Ik kan zowel in de spits als op de flanken voorin en ook in een aanvallende rol op het middenveld”, vertelt Cusell, die trots is dat hij volgend seizoen weer het shirt van Ajax mag dragen. Cusell: “Als Amsterdammer zeg ik dat dit de mooiste club van Amsterdam is. Ik vind het dan ook een eer om weer voor Ajax te spelen straks.”

Verslag: Wessel Westerhof

Send this to a friend