Home / Algemeen / Tonnie Cusell van GVVV naar Ajax

Tonnie Cusell van GVVV naar Ajax

Vandaag is bekend geworden dat Tonnie Cusell (30) met ingang van volgend seizoen GVVV verruilt voor Ajax zaterdag. Na een aantal pittige onderhandelingen ging de spits overstag en is hij vermoedelijk voor de linksbuiten plaats gehaald. Cusell is geen onbekende in de regio Amsterdam, maar ook ver daarbuiten is zijn cv indrukwekkend. Buiten het feit dat hij volgend jaar voor Ajax speelt is de kans ook groot dat we hem binnenkort tegen het Nederlands elftal kunnen bewonderen. Cusell is namelijk ook Indonesisch international. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met hem.

We zijn ondertussen de tel een beetje kwijtgeraakt. Dat Ajax zich ging versterken was wel duidelijk, maar de drang om naar de topklasse te gaan is wel erg groot. Vandaag dus weer een nieuwe grote naam. Tonnie Cusell. Over zijn cv valt niet te twisten. Hij begon in de jeugd bij FC Abcoude en speelde vervolgens bij: DWV, DWS, Vitesse, FC Twente, Volendam, in Frankrijk, RKC. AFC, Hilversum en nu bij GVVV. Wat is zijn motivatie om nu naar Ajax te gaan?

Cusell:’Allereerst is Ajax de mooiste club van Nederland. Ik ben Amsterdammer, voor mij spreekt dat voor zich. Ik ben voorstander van het Ajax systeem en ik denk dat ze voor mij een plekje op de linksbuiten positie in gedachte hebben. Een paar maanden geleden was er voor het eerst contact en we hebben behoorlijk onderhandeld. Ik ben blij dat het nu rond is.’

Tonnie Cusell2

In de wandelgangen sta je niet bekend als makkelijke jongen.
Cusell:’Ach, dat stempel heb ik geloof ik veertien jaar geleden gekregen. Ik ben niet op mijn mondje gevallen en zeg wat ik denk. Dat wordt je niet altijd in dank afgenomen. Ik moet ook zeggen dat ik nu wat ouder ben en soms beter in kan schatten wanneer in mijn mond moet houden. Zelf vind ik dat ik eigenlijk een hele makkelijke jongen ben, maar wel recht door zee. In Amsterdam kunnen ze daar wel mee omgaan denk ik.’

Volgend jaar speel je voor Ajax, maar binnenkort misschien tegen het Nederlands elftal.
Cusell:’Sinds een paar jaar ben ik Indonesisch international. Ik heb al tegen Kameroen, Singapore en Maleisië gespeeld. Soms wel voor meer dan 60.000 toeschouwers. Dat is heel bijzonder. Op 7 juni oefenen we tegen het Nederland elftal in Jakarta. Het zou echt fantastisch zijn als ik daarbij ben. Zie ik een hoop maatjes van vroeger. Zekerheid daarover heb ik nog niet, dat is afwachten.’

Opvallend bij de transferdrift van Ajax is dat het management toch blijft zoeken naar spelers die een binding hebben met Amsterdam en/of Ajax.  Op die manier wordt het straks geen vreemdelingenlegioen, maar een team dat trots is om in het rood-wit te spelen.

Cusell voor Indonesie
Cusell voor Indonesie
Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)