Tony Tol (De Dijk): “Hoop over zes weken rentree te maken”

De Dijk-speler Tony Tol maakt vanavond weer zijn opwachting op het trainingsveld. De blessure van Tol is niet zo ernstig als op voorhand werd gedacht. Hij onderging vorige week een MRI-scan en de uitslag was positief. De verdediger kampt alleen met verrekte kniebanden.

Tol viel in de bekerwedstrijd tegen Vitesse uit en er werd gevreesd voor een scheurtje in zijn meniscus. “Ik ben bij de orthopeed geweest en hij dacht na wat oefeningen dat ik een scheurtje in mijn meniscus had. Gelukkig zat hij ernaast. Uit de scan bleek dat er geen scheurtje in mijn meniscus zat en daardoor geen operatie hoef te ondergaan. Het viel allemaal erg mee. Alleen mijn kniebanden waren verrekt.”

De verdediger, die in de eerste wedstrijden kon rekenen op een basisplaats, hoopt snel de groepstraining te hervatten. “Ik denk dat ik over ongeveer drie weken weer bij de groep kan aansluiten. Vandaag ga ik voor het eerst weer een individuele training buiten afwerken en ik zal kleine stappen moeten maken. Het herstel moet namelijk wel voorspoedig verlopen. Uiteindelijk hoop ik over zes weken mijn rentree te maken.”

Tol ziet vanaf de kant toe hoe zijn ploeg de ene na de andere overwinning boekt. “Ze missen me niet,” zegt Tol lachend. Het elftal draait uitstekend en we spelen goed voetbal. We hebben een goede reeks neergezet. We hebben een leuk team en is er gezonde concurrentie. Ook mijn vervanger doet het uitstekend. De echte topwedstrijden moeten nog wel komen en we moeten zorgen dat we dan ook thuis geven. Als we dat doen kan het een heel mooi seizoen worden.”

Foto boven: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)