Home / slideshow / Top 200 Amateurclubs: Ambitieus SV Hoofddorp werkt aan de toekomst

Top 200 Amateurclubs: Ambitieus SV Hoofddorp werkt aan de toekomst

De ranglijst met de top 200 Amateurclubs kende in 2021 maar liefst 20 verenigingen uit de regio Groot-Amsterdam. Stuk voor stuk lieten zij zien op de goede weg te zijn. Wij spreken de komende weken met de twintig gelukkige clubs over het succes. Waar zijn zij tevreden over? En op welke vlakken valt nog winst te boeken?

SV Hoofddorp staat met een uitstekend eerste team, uitkomend in de eerste klasse, bekend als een vereniging van een hoog niveau. Ook in de jeugdopleiding doet de club het al jaren goed. Hoofdjeugdopleiding Martijn Blijleven is inmiddels drie jaar bezig om alle facetten van de opleiding verder te ontwikkelen en daarvan ziet hij momenteel de resultaten. De Hoofddorpse vereniging probeert onder meer om de kwaliteiten van de trainers te verbeteren. “We laten hen een vragenlijst invullen over hun voorkeursstijl van leidinggeven”, vertelt Blijleven. “Bovendien moeten ze een lijst invullen over het karakter van hun spelers. Het moet de trainers helpen om beter te snappen welke spelers zij in het team hebben en hoe ze met ieder individu moeten omgaan.”

Al vanaf de jongste jeugd probeert Hoofddorp een herkenbare speelwijze in de selectieteams te slijpen. “We kunnen natuurlijk op jonge leeftijd niet al beginnen met de kleinste details, maar willen het per leeftijdscategorie stap voor stap opbouwen. We staan bijvoorbeeld voor hoog druk zetten wanneer het kan en willen in balbezit herkenbaar voetbal spelen. Daar werken we de laatste jaren hard aan.” Blijleven hoopt zo in de toekomst met de gehele vereniging op een hoger niveau uit te komen. “De coronacrisis heeft ons in die ambitie eigenlijk in de voet geschoten, want met een aantal teams maakten we op dat moment grote kans op promotie. Helaas moeten we nog even geduld hebben.”

Blijleven hoopt dat de club de komende jaren profijt heeft van de huidige ontwikkelingen. “Natuurlijk is het prachtig als een jeugdspeler vanuit onze opleiding naar een Betaald Voetbalorganisatie vertrekt, maar met de overige spelers hopen we eveneens potentiële eerste elftalspelers te hebben. De A-selectie en jeugdopleiding werken ook steeds beter met elkaar samen. De komende jaren hopen we met onze jeugdopleiding verder te groeien en moeten we de ambitie behouden om de beste van Nederland te worden.” In 2022 verwacht Blijleven verder te klimmen op de ranglijst, waarop het dit jaar de 89ste plaats bezet. “Dit jaar hadden we nog geen O18-1, terwijl die wél wordt meegeteld voor de ranglijst. Komend seizoen is dat anders, waardoor we verder zullen stijgen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Minke Wiggerink

Top 200 Amateurclubs: Legmeervogels gaat voor NMC Bright-certificering

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)