Joshua Sanches

TOP Oss-aanwinst Sanches: “De kwaliteiten liggen hier hoog”

Joshua Sanches maakte deze week een transfer naar TOP Oss. De middenvelder speelde afgelopen seizoen nog voor Jong Sparta, maar brak niet door in het eerste elftal. Daarom besloot hij deze zomer zijn heil elders te zoeken.

De 22-jarige Amsterdammer is blij met de kans die hem is geboden. “Vooral in deze moeilijke tijd moet je blij zijn als je een nieuwe club vindt. De markt is momenteel overvol en daardoor zijn er nog maar weinig plaatsen”, legt Sanches uit. De voetballer ging met zaakwaarnemer Stefano van Delden daarom hard aan de slag om een nieuwe club te vinden. “Het was de afgelopen maanden natuurlijk zeer ingewikkeld voor clubs, omdat zij door de gevolgen van het coronavirus ook geen duidelijkheid hadden over hun toekomst. Vorige week zondag kreeg ik plotseling te horen dat ik op stage mocht bij TOP Oss. Tijdens de trainingen heb ik de technische staf weten te overtuigen van mijn kwaliteiten.”

Sanchez moest de volgende dag al meetrainen, maar had geen moeite om scherp te zijn. “In deze wereld moet je snel schakelen. Een voetballer krijgt niet altijd veel kansen, dus als zo’n mogelijkheid zich voordoet dan moet je deze gelijk pakken. Natuurlijk moest ik even diep uitademen toen ik deze kans kreeg, maar daarna had ik direct mijn volle focus op TOP Oss.” Sanches is blij met het niveau waarop hij gaat voetballen. “De Keuken Kampioen Divisie was het niveau waarop ik graag wilde spelen. Daarom ben ik super blij met TOP Oss. Het is een club die graag voor de play-offs wil gaan, waardoor iedere speler nodig is. Ik zal me de komende periode dan ook keihard moeten bewijzen om speelminuten te krijgen. De kwaliteiten liggen hier absoluut hoog. Er wordt écht zorgvuldig en doordacht voetbal gespeeld. De trainer (Klaas Wels, red.) weet waarover hij praat, waardoor we goed weten waar we aan toe zijn.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: TOP Oss

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)