Topklasse CV positief over nieuwe voetbal piramide

Woensdagavond is gebleken dat de Topklasse CV positief is over de nieuw te vormen voetbal piramide. Dus met een nieuwe landelijke klasse tussen de Topklasse en de Jupiler League. Dat is de uitkomst van de gisteravond gehouden vergadering van de Topklasse CV.

De werktitel van de nieuw te vormen afdeling is ‘Landelijke divisie’. Deze zou gaan bestaan uit zeven zaterdag Topklassers, zeven zondag Topklassers en vier beloften teams van een BVO. De competitie zou in het seizoen 2016/2017  met achttien teams van start moeten gaan.

Bij de bijeenkomst gaven slecht twee clubs aan tegen de hervormingen te zijn. Wel willen de clubs nog enkele wijzigingen in de plannen aanbrengen. Een van die punten is het toestaan van een maximaal aantal beloften teams in de nieuwe divisie. Ook het aantal contracturen van de spelers is nog een heikel punt.

Wat de clubs in ieder geval niet willen is een tussentijdse transferperiode. De KNVB wil namelijk dat er in december/januari, net als bij de profs, ook een mogelijkheid is om van club te veranderen. De Topklassers zij hier stellig tegen.

Op 2 december zal er tijdens de bondsvergadering een definitieve beslissing vallen over de nieuwe structuur.

Met dank aan Topklasse.com

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)