Home / Algemeen / Topklasse gaat komend seizoen Derde Divisie heten

Topklasse gaat komend seizoen Derde Divisie heten

Met de komst van de nieuwe voetbalpiramide heeft de KNVB ook de naam van de Topklasse vervangen. Met ingang van het komend seizoen zal er gesproken gaan worden over de Derde Divisie. De clubs uit de Topklasse hebben hier met een meerderheid voor gekozen.

Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee: “Het is mooi dat clubs zich in meerderheid hebben uitgesproken voor de naam ‘Derde divisie’. Hier hoopten we op. Volgens ons is het goed dat de vier hoogste divisies van Nederland qua naam- en regelgeving op elkaar aansluiten. Met deze naamsverandering straalt de nieuwe voetbalpiramide nog meer eenheid uit.”

Samen met de clubs uit de Topklasse besprak de KNVB ook de mogelijkheid om de twee Topklassen per regio in te delen in plaats van per speeldag. Er zou dan een indeling komen op basis van een geografische indeling. Die opzet wezen de clubs in ieder geval voor komend seizoen van de hand.

Van der Zee: “Wij denken dat de verandering hierin goed kan zijn voor de competitie en voor de verenigingen, maar we luisteren natuurlijk naar de wens van de clubs zelf. Met een regionale indeling creëer je een groter aantal derby’s, daarmee meer toeschouwers en ook neemt de reisafstand af. Wij bleven dit een interessante optie vinden voor de toekomst.”

Foto AFC.nl: Mark van den Boogaart namens AFC tegen Rosmalen op 19 september 2015

Send this to a friend