Home / Algemeen / Topper in 2A tussen AFC en AMVJ eindigt in 1-1

Topper in 2A tussen AFC en AMVJ eindigt in 1-1

De strijd tussen de nummer een en drie in de zaterdag tweede klasse A tussen AFC en AMVJ kende geen winnaar. In een matig duel verdiende geen van beiden ploegen de zege. Het werd 1-1. De beste man van het veld was scheidsrechter Jager uit Hilversum.  Morgen een samenvatting en reacties van de ‘wedstrijd van de week’.

Eerder dit seizoen werd het een bloedeloze 0-0 en stonden beide teams na drie wedstrijden onder aan de ranglijst. Sindsdien is er veel veranderd. AFC won de eerste periode en AMVJ is de trotse koploper. Het kan verkeren.

De wind was in de eerste helft in het voordeel van AMVJ. Niet alleen op basis daarvan maar ook omdat het beter voetbalde en meer balbezit had, kon het in het eerste half uur aanspraak maken op een doelpunt. De inzet van Imke van Moorselaar (schot vanaf de rand zestien) werd door doelman Jort Berghuis goed gestopt. Op de inzet van de doorgebroken Chris Boer was hij kansloos maar Boer schoot de vrije kans op de paal.

Foto Tom Poederbach: Thijs de Graaff (l) stoomt op richting vijandenlijke helft
Foto Tom Poederbach: Thijs de Graaff (l) stoomt op richting vijandenlijke helft

AFC was een keer gevaarlijk via Gijs Roodbeen en Bram de Jong kon niet optimaal profiteren van een fout van Dennis Frijn.  Waar een 0-0 ruststand het meest logische was, vielen er in het eerste bedrijf toch nog twee treffers. Wieger Visser leek zijn  actie te zien stranden maar in de herkansing schoot hij de bal, mede gedragen door de wind, in de kruising. Berghuis was kansloos en AMVJ stond, toch wel, verdien op voorsprong. De vijf minuten die nog resteerden waren voor AFC voldoende om weer langszij te komen.  Sander van Dam maakte een domme en onnodige overtreding op Anton Zamiatine. Scheidstrechter Jager kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Het buitenlansje werd door Murat Onal benut; 1-1.

De tweede helft werd het spel er niet beter op. Veel slordigheden speelde de teams parten. Onal  kreeg een aardige mogelijkheid maar de spelmaker van AFC had niet zijn beste dag. Roodbeen kopte een corner van Onal net over. In de laatste minuten van de wedstrijd werd AMVJ nog twee keer gevaarlijk. Wieger Visser schoot veel te gehaast na een voorzet van invaller Mark Schol en Chris Boer liet de laatste kans van de wedstrijd onbenut.

Foto Tom Poederbach: Bram van den Driest wint eenvoudig een kopduel
Foto Tom Poederbach: Bram van den Driest wint eenvoudig een kopduel

Trainers Wessel Colijn en Maurice Kuijper kon na afloop beiden leven met een gelijkspel. Zeker toen ze hoorden dan concurrenten HBOk (verloren) en DVVA (gelijkspel) niet tot winst waren gekomen.

Morgen (zondag) een samenvatting en reacties van dit duel. Tevens krijgt u dan antwoord op de vraag of AMVJ al een nieuwe trainer heeft en of Wessel Colijn nog een jaar bij AFC blijft. En waar is Maurice Kuijper volgend jaar trainer?

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A

De wedstrijd van de week wordt u aangeboden door Severin BV en Just Ask BV

Foto’s Tom Poederbach

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)