Terence van Stein stuit op Nick Ruijmgaart en daardoor blijft het 0-0

Topper Meteoor Arsenal onbeslist

De topper in de vierde klasse E tussen De Meteoor en Arsenal is geëindigd zoals hij is begonnen; 0-0. Beide ploegen waren een helft lang de betere partij maar tot scoren kwam het niet op een met een ijslaagje bedekte grasmat. In de laatste minuut liet Meteoor de kans op drie punten liggen. Vanavond een samenvatting en reacties van deze wedstrijd.

Het was de grootste en beste kans van de wedstrijd. In de 94ste minuut breek Terence van Stein door via  de linkerkant. Op snelheid klopt hij zijn directe tegenstander en hij gaat richting het doel van Nick Ruijmgaart. Gerrie Breugem, de trainer van De Meteoor, stond al te juichen. Van Stein schoot goed in maar met een katachtige reflex keerde Ruijmgaart zijn inzet. En zo bleef het dus 0-0. Een uitslag waar beide trainers na afloop vrede mee konden hebben.

 

Terence van Stein stuit op Nick Ruijmgaart en daardoor blijft het 0-0
Terence van Stein stuit op Nick Ruijmgaart en daardoor blijft het 0-0

Arsenal coach Iwan Zandwijken: “Ik denk wel dat wij de morele winnaar zijn. We blijven drie punten voor op De Meteoor. Hebben aardig gespeeld en weinig kansen weggegeven. Natuurlijk verkoren we nog bijna in de laatste minuut maar ik weet dat ik gewoon een goede keeper heb!”  Zijn collega Gerrie Breugem  kon leven met het gelijkspel maar dacht in de slotfase toch nog de zege te pakken: “Ja ik telde hem echt al. We hebben vandaag onze achterstand niet weg kunnen werken en ik zie Arsenal ook niet veel punten verliezen. Misschien tegen SDZ. Als ze die wedstrijden doorkomen dan wordt Arsenal gewoon kampioen.”

Terence van Stein was de gevaarlijkste man aan de kant van De Meteoor maar ook hij kwam niet tot scoren
Terence van Stein was de gevaarlijkste man aan de kant van De Meteoor maar ook hij kwam niet tot scoren

Voor Arsenal was het al de vijfde topper dit seizoen die ze niet konden winnen. Voor de tweede keer gelijk tegen De Meteoor, gelijk tegen Ilpendam en Oosthuizen en zelfs verloren van De Meer. Het zijn trouwens wel de enige verliespunten van de ploeg van Zandwijken.

Op het puntverlies van vandaag viel niets af te dingen. Beide ploegen verdiende het niet om te winnen. In de eerste helft was De Meteoor iets sterker. De grootste kansen waren voor Benny en Terence van Stein. In de tweede helft was Arsenal sterker maar creëerde het ook nauwelijks kansen. Verdediger Gideon Heres Diddens was met zijn kopbal nog het dichtst bij een treffer.

In de slotseconden verzuimde Van Stein dus de winnende treffer te maken zodat Arsenal zich inderdaad de morele winnaar mag noemen. Zeker ook omdat de concurrenten SDZ en Ilpendam vandaag niet in actie kwamen

Aanstaande donderdag viert De Meteoor haar negentig jarig bestaan. Op dat zelfde moment treed Arsenal aan tegen SDZ. De trainer van SDZ, Danny Flemming, was vandaag aandachtig toeschouwer. Hij weet dus precies wat hij donderdag kan verwachten.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4E. De samenvatting en reacties verschijnen rond 22:00 uur op onze site.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)