dvva - spanninga

Topper tegen BFC eindigt in deceptie voor DVVA

DVVA heeft in de Eerste klasse B de aanval op de koploper eventjes verspeeld. De topper tegen evenknie BFC uit Bussum leverde een bittere nederlaag (1-2) op.

BFC kwam tot de tanden gewapend in Amsterdam aan de start. Zelfs een heuse (gras)veldwisseling bij een andere club in de regio was een deel van de voorbereiding op de topper tegen DVVA. Na een aarzelende start, waarin DVVA het spel controleerde en BFC vooral met uitbraken gevaarlijk werd, was het Jostein Ohm die na een doorkopbal erdoorheen glipte en Lode van Hattum met een ogenschijnlijke simpele binnentikker verschalkte: 0-1.

Lode van Hattum vol ongeloof, nadat arbiter Benlamkaddem een strafschop aan BFC toekende

Het spel golfde heen en weer, zonder heel grote kansen aan beide kanten. Het was af en toe dreigend of ongelukkig. Uit zo’n ‘per ongeluk’ moment mocht – opnieuw – Ohm de trekker overhalen; zijn strafschop zorgde voor een marge van twee: 0-2.

Na rust nam DVVA steeds meer risico, wetende dat één aanval over links voldoende was om het duel in het slot te gooien. Zo’n moment kwam één keer, maar kordaat ingrijpen voorkwam een doelpunt. Met wapen Guido de Graaf voor extra lengte, wist Julian Laan tien minuten voor het einde voor 1-2 te zorgen. Dat bleek te laat voor de Geel Zwarte Leeuwen. BFC overleefde het slotoffensief, DVVA droop af richting kleedlokaal.

Pijnlijk

DVVA trainer-coach Wilfred den Breejen zag een pijnlijke nederlaag voor zijn ploeg. ,,Ik vind het een terechte nederlaag, denk ik. We wisten dat BFC ons de ruimte ging geven om op te bouwen. En dat zij op de counter loerden. Ze hebben een heel gevaarlijke aanval. Dat doen zij ook hartstikke goed. En waar zij het goed doen, doen wij het niet goed. Er zijn twee situaties dat de bal tussen ons in valt en wij de bal niet aanvallen. De eerste keer is het direct een doelpunt, de tweede keer is het een penalty. Daar gaat het nu ook over. Dat laatste moment is dan een soort bepalend voor de wedstrijd. Dat is jammer.”

Tempo

DVVA geeft niet op een gaat voor een resultaat. Den Breejen: ,,We proberen het spel te maken, zij lieten dat toe, maar we waren niet bij machte om dat in een bepaalt tempo te doen. Waardoor we in de eerste helft tot geen gevaar kwamen. In de tweede helft moest dat anders en dat hebben we ook met elkaar besproken. Directer. Daar was ik wel redelijk tevreden over, maar ook niet echt met doelgevaar. We moesten vrij snel alles of niets spelen. Dat hebben we vaker gehad en met die situatie gedeald. Dan wint Guido de Graaf veel duels, maar daar doen we te weinig mee.”

dvva

Linkerspits

Na de 1-2 komt DVVA nog dichtbij, maar het is niet genoeg. Den Breejen tot slot: ,,BFC is in staat om alles te doen wat ze willen. Ballen vasthouden, wegschieten. Ik vind dan wel dat we geprobeerd hebben om te voetballen, wij proberen het spel te maken en tot positiespel te komen. Tegen deze ploeg lukte dat niet. We waren niet in dé vorm, we hadden teveel moeite met de omstandigheden. Dat hebben we wel vaker, alleen zaterdagmiddag iets te veel. BFC stond goed. Zij waren met één opdracht gekomen; de boel dichthouden. De bal voor de voeten betekende een haal naar voren. Geen variatie te bekennen. BFC is in mijn ogen heel afhankelijk van hun linkerspits. En terecht, die jongen (Ohm, red.) is een heel goede speler. Als die speler vandaag met twee doelpunten naar huis gaat, hebben we dat niet goed gedaan. Voor ons een pijnlijke nederlaag, maar alle complimenten voor BFC. Zij hebben zich goed voorbereid. Wij gaan ook gewoon door, we gaan zeker niet opgeven.”

dvva

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 1b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)