Topper tussen Arsenal en Buiksloot eindigt zoals hij begon

Het werd een erg boeiend schouwspel voor de supporters op sportpark de Schinkel. Buiksloot dat voorafgaand aan de wedstrijd zes wedstrijden op rij ongeslagen was, nam het op tegen ASV Arsenal dat nog geen puntverlies had geleden dit seizoen. Het bleef uiteindelijk 0-0 in de topper in de vierde klasse D.

20141025_150007

Na een aantal kansen over en weer in de eerste helft was het Buiksloot dat erg dichtbij een goal was. Hashemi die goed aan de rechterkant op kwam, gaf de bal voor en hij zag zijn voorzet bijna de verre hoek in gaan. Maar de paal redde Arsenal van een vroege achterstand. Ook Arsenal had een soortgelijke voorzet dat uiteindelijk op de kruising belande. Hierna volgde een kans voor de mannen uit Amsterdam-Noord. Buikslootspits Mettendaf kwam goed door op de flank en lobde de bal over de keeper op de lat. Na dik een half uur spelen was het Buiksloot dat weer gevaarlijk werd. Mettendaf kwam goed door op de zijkant en schoot op de paal, de rebound belande uiteindelijk bij van den Burg. Die leek voor de openingstreffer te zorgen maar de bal kon nog worden weggekopt door de verdediging van Arsenal. Aan de andere kant was het Arsenal dat erg gevaarlijk werd vanuit de tweede lijn.

20141025_145617

De wedstrijd bleef in de tweede helft aantrekkelijk. Arsenal dat het meeste balbezit had had het de eerste 10 minuten erg moeilijk. Buiksloot werd hier erg gevaarlijk via spits Heerenveen. Na deze 10 minuten kreeg ASV Arsenal een aantal goede kansen. Maar Buikslootdoelman Groen sleepte zijn ploeg door deze moeilijke fase heen. In de laatste kwartier kon de wedstrijd weer alle kanten op gaan. Mettendaf was namens Buiksloot het dichts bij een doelpunt. Na een goeie actie aan de linkerkant schoot hij de bal dit keer via de keeper tegen de lat aan. En zo eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel, waar beide teams wel tevreden over konden zijn.

Verslag: Ismail Jopek
Foto’s: Vallentino Helder

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)