Home / Algemeen / Topper tussen Kolping Boys en De Meteoor eindigt onbeslist

Topper tussen Kolping Boys en De Meteoor eindigt onbeslist

De strijd tussen de nummers een en twee in de zondag derde klasse B tussen Kolping Boys en De Meteoor is in 1-1 geëindigd. De Amsterdammers kwam nog wel op voorsprong. Met nog zes wedstrijden te gaan staan beide clubs samen met Fortuna Wormerveer (5-3 winst op Meervogels’31) gezamenlijk bovenaan.

De Amsterdammers gingen goed van start en dat resulteerde uiteindelijk in de achttiende minuut in de 1-0 van Marco  Hansen. Een kwartier na rust bepaalde Rik Klaver de eindstand op 1-1 Breugem: “ We hadden de eerste helft de wind mee. Dat was zeker in ons voordeel. Het is jammer dat we er voor de rust geen 2-0 van maken (Noland Montblanc ging alleen op de keeper af, red.) anders had ik het nog wel moeten zien. Over de hele wedstrijd gezien is de puntendeling terecht.”

2014-03-16 15.40.45

De Meteoor, vorig jaar kampioen in de vierde klasse, kent tot op heden een fantastisch seizoen, maar een prijs heeft de club nog steeds niet. De eerste periode ging naar  Fortuna Wormerveer en de tweede naar Limmen. Toch moet het wel heel raar lopen als er aan het eind van het seizoen niet minimaal gestreden kan worden om promotie middels de nacompetitie. Breugem: “Het klopt dat we nog niets hebben en omdat Limmen de tweede periode heeft gewonnen zou het zelfs zo kunnen zijn dat je met een tweede of derde plaats niets hebt. Stel dat dat zo zal zijn dan nog hebben we een prachtig seizoen. Onze doelstelling was om ons te handhaven, maar daar kan ik nu natuurlijk niet meer mee aankomen.   Het zou geweldig zijn als we promoveren, maar het is niet zo dat ons seizoen verpest is als dat niet lukt. Ons seizoen is nu al geslaagd.”

2014-03-16 14.24.40

Door dit resultaat is Fortuna Wormerveer dus de lachende derde. Met nog zes wedstrijden te gaan hebben alle drie de clubs 39 punten. Volgende week speelt De Meteoor thuis tegen IVV uit Landsmeer. Een wedstrijd op zich gezien het regionale karakter van de wedstrijd. Breugem: “Tegen IVV wordt heel speciaal. Die jongens kennen elkaar allemaal. Dat wordt echt een klapper volgende week. Het is een mooie en gezonde rivaliteit. Uit hebben we met 2-3 gewonnen dus zij zullen graag wat recht willen zetten.” Om daar vervolgens lachend aan toe te voegen: “ Lijkt me een mooie affiche voor de wedstrijd van de week.”

IVV staat vierde, op slechts vier punten en hoopt ook de nacompetitie nog te halen. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3B.

Foto’s Barry Dikkescheij

Send this to a friend