Topscorer Thomas Schaap geniet met volle teugen bij Purmersteijn

Schaap: “Het geeft veel vertrouwen wanneer mensen je erop wijzen dat je het goed doet en de topscorer van de regio bent. Ik krijg veel complimenten.”

Thomas Schaap, aanvallende middenvelder kende een vliegende start met Purmersteijn in de zondag vierde divisie A. De jongeling gaat met elf doelpunten uit vijftien wedstrijden als topscorer de winterstop in.

Purmersteijn kende een goede eerste seizoenshelft en bereikte met negenentwintig punten uit vijftien wedstrijden een voorlopige vierde plaats. Het is jager op de prooien Hoogeveen, RKAVV en koploper HBS, die allen nog in te halen zijn. Zes punten in deze competitie is een verschil, maar niet onoverbrugbaar. Het verlies thuis tegen SJC (1-2) in de laatste ronde was een domper voor Schaap en zijn kompanen.

Positief

De doelpunten van Schaap waren erg belangrijk in de eerste maanden. De middenvelder benadrukt dat ze het met z’n allen doen bij Purmersteijn. “Mijn ploeggenoten, maar ook de staf, trainer en fans hebben ieder op hun beurt een steentje bijgedragen. Het is dit seizoen een mooi avontuur en dit is pas het begin. Het is gewoon prachtig, heel positief.”

Fitter

Schaap vervolgt: “Ik ga mijn vorm en inzet vast en zeker proberen door te zetten na de winterstop. Het gaat erg lekker en ik wil dit vasthouden. Mijn doel is om net zoveel doelpunten te maken als in de eerste fase. Ik merk dat ik dit seizoen fitter ben dan andere jaren. Ik train nu ook voor mezelf, buiten de trainingen met het team, bijvoorbeeld op explosiviteit en conditie. Ik speel graag vanaf het middenveld. Een beetje hangend links. We krijgen ook best veel vrijheid om het zelf in te vullen. Ik kom ook regelmatig – bij balbezit – op eigen helft om de ballen op te halen bij de verdediging.”

Stappen gezet

De jeugdexponent van Ajax, FC Volendam en AFC heeft het enorm naar zijn zin in Purmerend. Schaap: “Na Zwaluwen, waar ik al een goed seizoen draaide als 18-jarige bij de senioren met tien doelpunten over een heel seizoen, heb ik dat nu al verbeterd in een half seizoen. Vorig seizoen schoot ik er twaalf in over een heel jaar. En daar zaten de Corona onderbrekingen nog bij. Ik maak voor mijn gevoel elk seizoen weer een stapje. Ik hoop sowieso fit te blijven, want ik heb ook wat blessures gehad. Dat werpt je dan een stuk terug. Niet trainen, niet spelen. Dit is eigenlijk mijn eerste echt goede seizoen.”

Volhouden

Tot nu toe schoot Schaap er voldoende in. Toch kijkt hij verder dan dat. “Ik ben blij dat ik mijn bijdrage heb geleverd, beslissend ben geweest in wedstrijden. Maar ik geniet ook zeker van een goede steekbal of assist. Als je eenmaal lekker gaat, ga je nog meer in jezelf geloven. Ik wil elke wedstrijd tot het einde blijven volhouden op een zo hoog mogelijk persoonlijk niveau. Als team hebben we ons uitgesproken kampioen te willen worden. Daar geloof ik echt in. Wij gaan niet opgeven, nooit. Er zijn nog genoeg wedstrijden. Alles kan nog gebeuren in deze competitie.”

“Voor mezelf wil ik nu deze flow vast houden, mijn doelpunten mee te blijven pikken. Vooral belangrijk zijn voor het team. We hebben een heel leuk team. Alles valt een beetje op zijn plaats dit seizoen. Na de winterstop is iedereen weer fit bij ons. Ik heb hoge verwachtingen. Uiteindelijk is top amateur spelen mijn ambitie. Nu geniet ik er ook echt van.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)