TOS-Actief in de Winning Mood naar finale ronde

Nadat TOS-Actief vorig seizoen WV-HEDW voor moest laten gaan, was het dit seizoen DSS dat met de titel er van door ging in de Vierde klasse. Een moeizame start van het seizoen, en wisselende resultaten voor de winterstop met slechts een zesde plaats op de ranglijst, was tegen de verwachtingen in. Kon nacompetitie überhaupt wel gehaald worden?

Australië

Trainer-coach Robert Macdonald heeft in vijf jaar tijd het TOS-Actief team zien ontstaan en ontwikkelen. Hij werkt momenteel met een selectie van liefst vijftien nationaliteiten. Macdonald zelf is van Australische afkomst en coacht vooral in het Engels. Vreemd, of toch niet? ,,We played ketchup at the start”, opende Macdonald. Daarmee doelde de coach op de stroeve, slome seizoenstart van zijn team, dat het blijkbaar te licht opnam. Macdonald: ,,Na de winterstop ging het toch voorwaarts, misschien zelfs tegen de verwachting in.” Het manco voor de winterstop leek niet niet kunnen winnen van wedstrijden in een serie. De 6-3 nederlaag tegen kampioen DSS op de voorlaatste speeldag was uiteindelijk één van de slechts twee nederlagen ná de winterstop. De ploeg eindigde zelfs op plaats twee en deelname voor promotie was verzekerd. ,,Een heel knap herstel waarvoor het team alle credits krijgt van ons. Dat was een knap staaltje”, vond de coach.

Niet wakker

Tegen DIOS uit Nieuw Vennep werd zondagmiddag in de nacompetitie een 2-0 zege behaald en dat mocht gevierd worden. Macdonald: ,,Ik vond ons de eerste vijf-tien minuten niet goed spelen. We waren niet wakker en tegen een ploeg dat een klasse hoger speelt moet je gelijk goed staan. We overleefden de beginfase, want de tegenpartij had een goede voorhoede en een sterk opererend middenveld.”

Goede momenten

,,Aussie” Macdonald gooide het roer niet om het hield vertrouwen. ,,De 1-0 van Alberto Pescara na een half uur spelen viel op een goed moment voor ons en de 2-0 na ruim een uur van Giofranco Posse Cini was eigenlijk het verhaal van de wedstrijd.”

Zodoende plaatst de zondag-tak van TOS-Actief zich voor de finaleronde voor een plek in de Derde klasse. ,,We kunnen verrassen. We hebben stappen gemaakt, het is fijn dat de spelers het zo positef hebben opgepakt.” Het programma voor komend weekend zal één van de komende dagen bekend worden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)