TOS Actief promoveert na spannende overwinning op Nieuw West United

Tos Actief heeft het na een paar seizoenen van net missen eindelijk geschafft: promotie naar de derde klasse! Zondagmiddag werd Nieuw West United met 2-1 verslagen, wat genoeg bleek om de felbegeerde promotie binnen te halen.

De start van de wedstrijd was, net als vorige week, rommelig voor TOS Actief. Tegenstander Nieuw West United liet zich niet zomaar verslaan en kwam na 25 minuten op een terechte 0-1 voorsprong.

Volley

TOS Actief liet zich niet uit het veld slaan. Ivan Uran zorgde met een rake volley voor de gelijkmaker. Uit een rebound, na een gegeven strafschop, zorgde Uran voor 1-1. Dat was ook de ruststand op het veld van Real Sranang, dat zich als gastheer had opgeworpen voor de twee Amsterdamse teams.

Dominant

De tweede helft was spannend. Matthieu Hartz van TOS Actief kreeg twee gele kaarten en moest voortijdig het veld verlaten, waardoor zijn team de rest van de wedstrijd met tien verder moest. Daarvoor scoorde Gianfranco Posse Cini de 2-1 en TOS-actief domineerde tot de dubbele geke kaart de wedstrijd. Nieuw West United vocht wel terug, maar met zes gele kaarten en twee rode kaarten lukte het ze ookniet meer om de gelijkmaker te scoren. Scheidsrechter De Groot floot de wedstrijd uiteindelijk af, en TOS Actief kon de promotie vieren!

Een terechte overwinning voor TOS Actief, dat het hele seizoen hard heeft gewerkt voor deze promotie. De ploeg heeft laten zien over vechtlust en mentaliteit te beschikken, en is dan ook een terechte promovendus.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!