Tos Actief wint van buurman Fortius

In de zaterdag vierde klasse E moest het op de derde plaats staande Fortius aantreden tegen middenmoter en buurman Tos Actief. Bij winst zou men aardig in de buurt van de koploper komen.  Het werd een duel waar veel balverlies werd geleden door beiden partijen, uiteindelijk trok de thuisclub met 2-1 aan het langste eind.

In de beginfase zag het er zeker niet naar uit dat de thuisclub zou gaan zegevieren want Fortius, dat drie spelers miste, was meer in balbezit en ook gevaarlijker voor het vijandelijke doel. Uit een scherp genomen hoekschop was er in de 6e minuut al een behoorlijke kans maar de doelman van de gastheren greep uitstekend in . Ook een schot van Jonathan Neijssel werd goed verwerkt door doelman Maxime Kiers van Tos Actief.

Halverwege de eerste helft was Tos Actief ook dicht bij een treffer maar Jay Dort  was niet gelukkig met zijn inzet. Het spel ging op en neer maar er werd veel balverlies geleden zodat er van echt goed voetbal geen sprake was. Uit de vele vrije schoppen die de goed leidende arbiter van Dijk toekende konden beiden clubs geen voordeel halen. Zelfs toen een mooie vrije schop van Fortius de kruising leek in te vliegen was het doelman Kiers die er nog net de hand tegen kon zetten en erger voorkwam.

In de 32e minuut dan toch de openingstreffer toen Tos Actiefspits Marijn Jansen binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald en arbiter van Dijk geen moment twijfelde,strafschop. Jansen haalde zelf de trekker over en kwam de thuisploeg vrij gemakkelijk op 1-0. Fortius gaf zich zeker niet gewonnen en kwam hierna herhaaldelijk gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Met kunst en vliegwerk wist Tos Actief een goal te voorkomen. Na de rust was Fortius kennelijk nog niet bij de les want binnen een minuut was het al 2-0. Spits Jansen van Tos Actief reageerde zeer alert op een dieptepass vanuit het middenveld en gaf  Fortius doelman Kiers geen schijn van kans, 2-0.

IF
Marijn Jansen scoorde twee keer voor Tos Actief

Coach Carlos Alarcon Vidal van Fortius zette het team wat om en ging over op een aanvallender concept met alle risico’s van dien. Er kwamen wel veel meer kansen maar de counters van de tegenstander waren niet minder gevaarlijk. Uiteindelijk werd het aanvallendere spel wel beloond toen in de 78e minuut de aansluitingtreffer werd gescoord, Joep Schlosser werd goed vrijgespeeld en hij zag kans om het net te vinden. Met nog zo’n tien minuten te spelen leek er weer veel mogelijk voor Fortius, men kreeg de kansen ook, maar mogelijkheden van Schram(kopbal) en Neijssel leverde niet het gewenste resultaat op. Na wat extra speelminuten floot arbiter van Dijk af en had Fortius zichzelf een slechte dienst bewezen,winst had de ploeg immers dichter bij de koploper gebracht.

Tos-Actief-coach John Schoonderwoert was uiteraard tevreden met de winst. Schoonderwoert: “Deze streekderby is altijd wel beladen maar zeker ook zeer sportief, er waren kansen over en weer en wij waren deze middag de gelukkigste.” Fortius-trainer Vidal had deze wedstrijd graag gewonnen. Vidal: “Ik moest door blessures noodgedwongen improviseren en dat kwam ons uiteindelijk duur te staan, mijn ploeg heeft er alles aan gedaan maar helaas, het mocht niet zo zijn.”

IF
Vidal laat zien dat hij de winst gunt aan Schoonderwoert

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)