Home / Algemeen / Trainer Erik ten Hag ziet drukke weken als een uitdaging

Trainer Erik ten Hag ziet drukke weken als een uitdaging

Ajax staat een aantal drukke weken te wachten. De Amsterdammers spelen maar liefst zes duels in negentien dagen, waaronder 3 wedstrijden in de groepsfase van de Champions League. De amateurcompetities zijn afgelast vanuit de nieuwe coronamaatregelen, maar gelukkig geldt dit niet voor het betaald voetbal. 

In het nieuwe Champions League-seizoen treft Ajax onder andere de Italiaanse Atalanta Bergamo, de Engelse kampioen Liverpool en het Deense FC Midtjylland. Ajax wist deze zomer al dat ze een plek hadden in de groepsfase van de Champions League vanwege de overwinning van Bayern München op Olympique Lyon. Het nieuwe avontuur start op woensdag 21 oktober tegen Liverpool. 

De komende drie weken speelt de club ook tegen VVV-Venlo (24 oktober), Atalanta (27 oktober), Fortuna Sittard (31 oktober), FC Midtjylland (3 november) en FC Utrecht (8 november). De trainer geeft aan dit als een echte uitdaging te zien om al deze wedstrijden te managen met de spelersgroep. Ajax moet per wedstrijd gaan kijken wat er qua tactiek nodig is in het duel. 

In deze drukke periode zegt Ten Hag dat het belangrijk is om voor het voetbal te leven en op de juiste manier te herstellen. Om deze reden haalde de trainer aanvoerder Dusan Tadic na een uur spelen naar de kant tijdens het Eredivisie-duel met sc Heerenveen. Ten Hag gaat een beroep moeten doen op de brede selectie. Al tijdens het duel van Heerenveen maakte hij hier gebruik van en voerde hij de nodige wijzigingen door. Zo kregen David Neres, Davy Klaassen en Lassina Traoré een basisplaats. 

Om fit te blijven dienen te spelers niet alleen voldoende te trainen, maar ook juist genoeg rust te pakken. Daarnaast is het eten van de juiste voeding zeer belangrijk en kan het door het drukke schema verstandig zijn om een aantal ondersteunende supplementen te gebruiken. Sporters weten hoe belangrijk het is om genoeg water te blijven drinken om zo de hele dag gehydrateerd te blijven, bij veel belasting kan het echter voorkomen dat het lichaam vermoeid en dorstig blijft door een verstoorde elektrolytbalans. Elektrolyten zijn essentieel voor de overdracht van zenuw- en spierimpulsen en helpen bij het reguleren van de hoeveelheid water in het lichaam. 

Door het drukke schema kan de groepsfase al binnen anderhalve maand worden afgerond. Op 14 december wordt er geloot voor de laatste 16. Het valt te hopen dat het coronavirus niet voor vertraging zorgt. De UEFA heeft laten weten een plan te hebben indien er een coronauitbraak is bij één van de teams. De afgelaste wedstrijden kunnen in dit geval in januari ingehaald worden. Ook gelden er een aantal strikte maatregelen binnen de Champions League. 

Het virus schopt veel in de war en houdt de boel dagelijks in de greep. Niet alleen in Amsterdam, maar ongetwijfeld ook bij andere clubs. Wie klachten heeft, blijft thuis zolang deze niet over zijn. Op deze manier hoopt de club zijn spelers te beschermen en topfit te houden dit seizoen.

 

Send this to a friend