Home / Algemeen / Trainer Igor van Gelderen (Sporting Almere) gaat naar China

Trainer Igor van Gelderen (Sporting Almere) gaat naar China

De uitnodigingen uit India en de Verenigde Staten legde hij naast zich neer, maar toen de Chinese voetbalbond langskwam, hoefde Igor van Gelderen niet lang na te denken. “Een buitenlands avontuur heeft mij altijd getrokken, maar ik kan niet zomaar mijn gezin achterlaten”, vertelt Van Gelderen.

“Met opgroeiende kinderen en een vrouw, die werkt, kun je niet niet ineens vertrekken”, vervolgt de oefenmeester. “Daarom was ik blij toen ik werd gevraagd om naar China te komen. Ik vertrek op 5 december en kom 15 dagen later weer terug. Met kerst ben ik dus thuis”, zegt hij met een knipoog.

Van Gelderen gaat op uitnodiging van Sport8 naar China. “Om de nieuwe generatie talenten op te leiden zijn er zesduizend trainers nodig. Omdat die er in China niet zijn, zijn er commerciële voetbalscholen opgericht”, aldus Van Gelderen.

Eén daarvan is dus Sport8, opgezet door Wesley Sneijder en de Chinees Bai Qiang. Dat bedrijf richt zich op het vinden van Nederlandse trainers die Chinese trainers kunnen opleiden. “Ik ben via, via benaderd. Het is een grote uitdaging om de trainers in zo’n korte tijd iets te leren. Gelukkig heb ik de beschikking over een tolk.”

“Bovenal is het een prachtige ervaring. Het sluit uitstekend aan op mijn werkzaamheden als trainer, want ik heb een voetbalschool, genaamd VoetbalCity. Ik geef niet alleen training aan senioren, maar ook aan onder meer Wajongers en jonge kinderen.”

Het avontuur voor Van Gelderen start in Beijing. “Hopelijk gaan we ook iets zuidelijker. Daar is het ook wat warmer”, besluit de coach.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)