Raoul Nectar stapt op als trainer van Fortius zaterdag

Trainer Nectar stapt op bij Fortius

Raoul Nectar is met onmiddellijke ingang gestopt als trainer van de zaterdag van Fortius. De trainer gaf afgelopen zaterdag, na de 17-0 nederlaag tegen Loosdrecht, al aan dat hij de toekomst somber in zag. Maandagavond heeft hij bij de club zijn spullen ingeleverd. Het bestuur van Fortius bespreekt woensdag de toekomst van het eerste zaterdag elftal.

Secretaris Willem de Vries betreurt de gang van zaken en vind het erg spijtig voor Nectar. De Vries: “Er was geen goed materiaal (spelers, red.) voor een elftal op derde klas niveau. De meeste spelers hadden drie of vier jaar niet gespeeld en er was ook geen keeper. De trainer nemen we niets kwalijk maar wel de mentaliteit en de instelling van de spelers.”

Nectar besloot na twee dagen bedenktijd zijn spullen bij de club in te leveren. Nectar: “Ik heb nog geen gesprek met het bestuur gehad. Gisteren (maandag, red.) was ik op de club maar toen zaten ze in vergadering. Ik heb mijn spullen ingeleverd en ben weer vertrokken. De afgelopen twee dagen heb ik goed nageacht. Ik ben geen wegloper maar zag geen perspectief dat het op korte termijn zou verbeteren. Het is erg jammer dat het zo gelopen is want ik ben erg bezig met het trainersvak.”

Raoul Nectar stapt op als trainer van Fortius zaterdag

Het eerste zaterdag team van Fortius heeft na zes wedstrijden nog geen punt gepakt. In 540 minuten voetbal kreeg het 56 doelpunten tegen en scoorde het zelf twee keer. Secretaris De Vries: “Het niveau was gewoon veel te hoog voor ze. Het eerste team van vorig seizoen is verder gegaan in het tweede elftal als ‘vriendenteam’ vandaar dat het zo’n verschil is met vorig seizoen. Ik denk dat we ons eerste zaterdagteam zullen terugtrekken uit de competitie maar woensdag zullen we daar tijdens de bestuursvergadering een beslissing over nemen. “

Donderdag meer over de toekomst van het eerste zaterdag elftal van Fortius. De kans dat de wedstrijd tussen Fortius en Hilversum zaterdag aanstaande door gaat is dus zeer twijfelachtig.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)