Trainer tegenstander De Dijk 18 maanden geschorst

Wim Schaap, trainer van hoofdklasser Nieuwenhoorn, is voor achttien maanden geschorst. Aanstaande zondag neemt de club uit Hellevoetsluis het op tegen De Dijk. Ook Nieuwenhoorn-spelers Anthony Pique is voor anderhalf jaar geschorst.

Voorzitter Michel de Man heeft aan Haaglandenvoetbal laten weten tegen de straf in beroep te gaan. De trainer zou een klap hebben uitgedeeld tijdens de bekerwedstrijd tussen Nieuwenhoorn 2 en Rijnmond Hoogvliet Sport 3. Het opstootje ontstond trouwens voor het bekerduel.

Voorzitter De Man zegt in het AD: “ Wij waren vergeten de begeleiding van het eerste op de hoogte te stellen van de bekerwedstrijd. Wim Schaap, de trainer, wist het dus ook niet. Tijdens de warming-up ging hij gewoon zijn training voorbereiden en vervolgens ontstond eer een opstootje met een speler van Rijnmond Hoogvliet Sport.”

Schaap zou toen ene klap hebben uitgedeeld aan de speler. Ook speler Anthony Pique zou zich er mee bemoeit hebben. Volgens de voorzitter ging het alleen om wat duw- en trekwerk. De Man: “ Pique heeft geprobeerd op een wat fanatieke manier verdere escalatie te voorkomen. Maar geslagen of geschopt is er zeker niet van onze kant.”

Aanstaande zondag in de wedstrijd tegen De Dijk zal Nieuwenhoorn gecoacht worden door Hans de Heer.  Zo lang de beroepzaak loopt mag Schaap zijn functie niet uitoefenen.

Met dank aan Haaglanden Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)