Home / Algemeen / Trainer Van der Horst per direct weg bij SCW
Foto Hans van Beek: Lex van der Horst geniet van zijn 1-0 voorsprong

Trainer Van der Horst per direct weg bij SCW

Zaterdag derdeklasser SCW heeft per direct afscheid genomen van trainer Lex van der Horst. “ De spelers en trainer zijn op elkaar uitgekeken. Het werkte niet meer.”, zegt voorzitter Harry van Straalen.

Van der Horst: “ Ik ergerde mij aan bepaalde spelers en zij aan mij.” Trainer en club waren aan hun vierde seizoen bezig. Van Straalen is tegen Voetbal in Aalsmeer lovend over de trainer: “Elke club die Lex binnenhaalt krijgt een geweldige trainer”, maar toch besloot jij donderdag niet meer met hem verder te gaan. Van Straalen: “ Van der Horst is een goede trainer maar na vier jaar was de koek op. We kregen signalen uit de spelersgroep dat de samenwerking niet meer goed verliep. Geen ruzie of grote verwijten, er was wel verwijdering. Het boterde niet meer goed. Dan moet je ingrijpen en niet langer aanmodderen. Tijdens de voorbereiding was hier nog niets van te merken. Het is iets van de laatste periode.”

Lex van der Horst

Van der Horst werd donderdag op de hoogte gebracht van het bestuurlijk besluit. Van der Horst wilde slechts summier commentaar geven tegen Voetbal in Aalsmeer. Van der Horst: “ Het is heel simpel; ik wilde rechtsaf, de spelersgroep linksaf. En ik ergerde mij aan bepaalde spelers en zij aan mij. Er was geen eenheid meer. Dan is het inderdaad beter om dit besluit te nemen. Niet doormodderen.”

Jeugdcoördinator Stefan Homan zal de taken van Van der Horst voorlopig overnemen tot dat het bestuur een oplossing heeft gevonden.

Met dank aan Klaas Leegwater/Voetbal in Aalsmeer