Trainer Van Duijn en VVC uit elkaar door ‘verschil in visie en ambitie’

Aan het einde van het seizoen komt er een einde aan de samenwerking tussen VVC en Piet van Duijn. Na evaluatie heeft de oefenmeester besloten te vertrekken bij de club uit Nieuw Vennep. “De technische commissie en ik verschilden teveel van mening om verder te gaan”, reageert Van Duijn op zijn vertrek.

“Ik ben binnengehaald met de club de tweede of de eerste klasse te gaan halen. Voor een club als VVC zijn dat hele gezonde ambities, want er liggen hier veel mogelijkheden. Kijkende naar de selectie en de jeugdspelers kan de stap naar de tweede klasse zeker gemaakt worden. Naar mijn mening wordt er door de technische commissie op derde of vierde klasse niveau gedacht. We verschillen qua visie en ambities teveel om nog een seizoen door te gaan en bovendien zijn er bepaalde afspraken niet na gekomen, dat vind ik jammer.”

VVC presteert dit seizoen onder Van Duijn naar behoren, met een plaats in de top van de 3e klasse b. “Ik heb het prima naar mijn zin bij VVC, met mijn technische staf en mensen binnen de club. Ik denk dat we nog steeds kunnen promoveren dit seizoen. We hebben een goede selectie, waarmee stappen gemaakt zijn. Ik wil hier gewoon door de voordeur vertrekken, met opgeheven hoofd”, vertelt de trainer, die toch te kennen geeft dat zijn intentie lag bij het verlengen van zijn contract.

“Dit seizoen heb ik een aantal clubs aan de lijn gehad die me wilden hebben, maar dat heb ik netjes afgewacht. Ik had de intentie gewoon door te gaan, maar dat blijkt helaas niet mogelijk”, aldus een teleurgestelde Van Duijn, die nu nog niet weet waar zijn toekomst als trainer komt te liggen. “Doordat deze evaluatie pas zo laat heeft plaatsgevonden, zijn er nu nog maar weinig clubs over die nog een trainer zoeken..”

Foto: Jan Klootwijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)