Trainer Van Garderen nog een jaar bij Aalsmeer

Trainer Cor van Garderen heeft nog een jaar bijgetekend bij Aalsmeer. Hij is dit seizoen bezig aan zijn eerste seizoen bij de club, die afgelopen seizoen degradeerde van de eerste naar de zaterdag tweede klasse B. “Er moet nog een hoop gebeuren, maar ik zie het als grote uitdaging om het komende jaar een stabiel eerste elftal neer te zetten.”

Van Garderen verving dit seizoen de opgestapte trainer Anthony Servinus, die volgend seizoen bij CSW aan het roer staat. “Ik trof toen een ploeg aan zonder zelfvertrouwen. Ze waren het seizoen daarvoor gedegradeerd, dus dan verwacht men dat je gelijk meedoet om het kampioenschap in een klasse lager. Maar dat is onrealistisch, zeker gezien de kleine selectie die wij hebben.”

Volgens de trainer is de zevende plek waar ze nu staan normaal. “Gezien de slechte start hebben we het met zeventien punten voor de winterstop gewoon goed gedaan. Daar ben ik heel realistisch in. Ik zie bij de spelersgroep genoeg potentie en een goede wedstrijdmentaliteit. Ik denk dat er dit seizoen nog meer in zit. Een periodetitel zou mooi zijn.”

Over het volgend jaar is Van Garderen voorzichtig met de doelstellingen. “Of we mee kunnen doen om het kampioenschap ligt heel erg aan de spelersgroep. Daar heb ik nu nog geen idee van. Om te beginnen wil ik ervoor zorgen dat het eerste elftal weer stabiel wordt. Dat is al een hele klus. We moeten beginnen met de selectie breder maken, het liefst met jongens uit de regio. Ik had afgelopen seizoenshelft soms niet eens een rechtsback.”

Om zich voor te bereiden op het vervolg van de competitie gaat de ploeg naar op 17 januari naar Heemskerk. Op 24 januari opent Aalsmeer de tweede seizoenshelft uit bij Zevenhoven.

Verslag:Sam Porskamp

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)